Даниел Димитров: Време е Балкан да запише първа победа у дома


Даниел Димитров: Време е Балкан да запише първа победа у дома
(сн. lap.bg)
14-11-2014 19:07

BGbasket.com потърси Даниел Димитров за прогнозите му за четирите мача от втория кръг на Националната баскетболна лига. Ето коментара му педи мачовете и предвижданията му за победители в тях:

 

Рилски спортист - Черноморец

Тази среща вещае лесен успех за Рилски спортист. Те просто трябва да си пренастроят часовника от участието им в ЕВРОХОЛД Балканска лига към родното първенство и да не подценят съперника, защото досега те постигат победи, но не такива каквито се искат на треньорското ръководство. Вглеждайки се в състава на Черноморец резултатите не би трябвало да са такива, но отборът до момента губи с чувствителна разлика и мисля, че с времето ще се получи първо подобрение на играта, а след това да дойдат и резултатите. С това, което демонстрира до момента отбора повечето баскетболни специалисти се чудят и дали мястото му е в лигата. Тук Рилски спортист ще вземе лека победа.

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА РИЛСКИ СПОРТИСТ И ЧЕРНОМОРЕЦ


Лукойл Академик - Берое
Лукойл е единственият до момента отбор без загуба в лигата, като успяха да се справят в тежкото гостуване в Ботевград, а победиха убедително и Рилски у дома, така че не би трябвало да имат проблеми срещу приятната изненада в първенството Берое. Лукойл просто ще използва този мач за по-добро представяне в ЕвроЧалъндж. Берое играе приятен за гледане баскетбол, но проблемът е, че е много непостоянен и мисля, че нямат шанс в Правец, защото разликата в класите е очевидно. Мисля обаче, че може да се получат 2-3 интересни части, но домакините ще вземат своето.

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК И БЕРОЕ


Балкан - Черно море Порт Варна
Дербито в този кръг се очертава да е в Ботевград. Интересното е, че през миналия сезон Балкан няма победа срещу Черно море и общо взето варненци надиграваха видимо съперника, въпреки че отборите играеха с променени състави. Балкан до момента няма победа на собствен терен този сезон и мисля, че тук е идеалният вариант да я постигнат. Очаквам да запишат първа домакинска победа и първа над Черно море след поредица от 5 загуби. Черно море от своя страна излезе от мини-кризата след първия мач с Берое и видимо са подобрили играта в нападение, а особено и в защита. Новите попълнения - Божо Аврамов и Лени Даниел повишиха класата на тима, така че ни очаква един много интересен сблъсък, но все пак мисля, че Балкан няма да изпуснат възможността да спечелят пред своя публика, макар и доста трудно.

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА БАЛКАН И ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА


Спартак Плевен - Левски
Тук интересното е, че Спартак няма победа над Левски от 19 март 2011 година и то поради това, че в тези години "сините" разполагаха с доста солиден бюджет и състав, а плевенчани залагаха на български състезатели. В последните два мача характерното за Спартак е, че видимо е подобрена играта и мисля, че ще се окажат костелив орех за Левски, най-малкото защото на левскарите им предстои тежко домакинство на Партизан, а след това ще им е трудно да се настроят за Плевен. Програмата на Спартак е такава, че първите им четири домакинства са срещу отбори от Топ 4 от миналия сезон, а съставът им е млад и е нужно време да си повярват в силите. Мисля, че от мач на мач те ще играят по-добре, но надали точно в този ще успеят да постигнат първа победа. Левски ще спечели убедително.

 

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА СПАРТАК ПЛЕВЕН И ЛЕВСКИ


__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Прогнози, Даниел Димитров, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи