BGbasket.com и Sportmedia.tv излъчват на живо Мача на звездите в НАЛБ


BGbasket.com и Sportmedia.tv излъчват на живо Мача на звездите в НАЛБ
13-12-2014 21:57

BGbasket.com и Sportmedia.tv излъчват на живо Мача на звездите в НАЛБ. Четвъртото издание мача ще се проведе на 14.12.2014, неделя, в зала „Овергаз Арена”. Шоуто при мъжете ще стартира с първите кръгове на 3 конкурса. Началото е планирано за 16.30 часа. Входът за зрители ще бъде безплатен, а ето какви са конкурсите:

 

1. Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари: всеки състезател започва с 1 пробен изстрел, след което стреля 9 пъти с нормална топка, а десетият изстрел е с Money Ball (шарена топка) и носи 2 точки. Така максималният брой точки, който може да бъде постигнат, е 11. За финал се класират тримата най-добре представили се състезатели в първия кръг. В случай, че има равенство, на финал се класират повече състезатели. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент, но е добавено и време за 10-те изстрела – 1 минута.

 

2. Конкурс по забивки: всеки състезател прави по 2 забивки, като всяка забивка се оценява от специално жури с оценки от 5 до 10. За всяка забивка състезателят има по 3 опита, а ако и трите са неуспешни, той получава оценка 5 от всеки член на журито. За финал се класират първите трима по точки от първия кръг – отново е възможно на финал да отидат повече състезатели, в случай че има равенство. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент – всеки състезател изпълнява по 2 забивки, като има по 3 опита за всяка.

 

3. Конкурс за стрелба от зоната за три точки: всеки състезател стреля общо 16 пъти. Първият изстрел е пробен и не се брои. Следват по 3 изстрела от 5-те позиции, като 15-ият изстрел е с шарена топка (Money Ball) и носи 2 точки. Така максималният брой точки, който може да събере състезателят, е 16. На финал се класират първите трима от първия кръг. В случай, че има равенство, на финал се класират всички състезатели от топ 3. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент, но и тук, както в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари, е добавено време за 15-те изстрела – 1 минута.

 

Финалните кръгове са отделни и при равенство в тях не се взимат предвид резултатите от първите кръгове, а състезанието продължава докато не се излъчи победител.

 

След първите кръгове в трите конкурса стартира и мъжкият Мач на звездите. Началото на двубоя се планира за 17.30 часа. Между първата и втората част на срещата ще се проведе финалът в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. На полувремето пък ще се проведе финалът в конкурса по забивки. Между третата и четвъртата част е финалът в конкурса за стрелба от зоната за три точки.

 

Ето и съставите на двата отбора:

 

Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Христо Гатев (Олд Таймърс)
Ивайло Василев (Найки)
Николай Рътаров (Самел-90)
Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
————————————————
Атанасиос Моногенис (Костенец)
Филип Неделчев (Рапидо)
Мартин Димов (Дървоядите)
Ивайло Иванов (Кучетата от Младост)
Велизар Стефанов (Еър Фреш)
Любомир Александров (Мешетата)
Никола Михайлов (Жан Плод)

Треньорски щаб: Николай Кръстев (Брикс), Асен Саралийски (Хелга), Михаил Миланов (Антураж)

 

Техни съперници ще бъдат:

 

Марин Димитров (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)
Георги Гулабчев (Политехника)
Калоян Николов (Норт Уест)
Александър Иванов (Брикс)
Цветан Стоилов (НСА)
————————————————
Антон Начев (Вълците)
Тони Прокопиев (София Булс)
Александър Гогов (Хелга)
Джордже Даскалович (Лъвовете)
Златан Ковчазов (Антураж)
Иван Коларов (Блейдс)
Стефан Арсов (Джедай Мастърс)

Треньорски щаб: Христо Цветков (Ботев 2012), Димитър Казначеев (Кучетата от Младост), Георги Николов (Мешетата)

 

Ето го и журито за конкурса по забивки: Деян Калайджиев, Деян Веселинов, главният редактор на BGbasket.comЛюбомир Нешев, Александър Сотиров, Миряна Мирочник, Иван Василев (София Лайънс – шампион в първия конкурс по забивки на НАЛБ).

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НАЛБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи