Аман от професори, интриги и спекулации


Аман от професори, интриги и спекулации
20-02-2015 12:58 | Ивайло Андреев

Ивайло Андреев е фен на баскетбола от дълги години. В момента той поддържа уебсайта на БК Рилски спортист и реши да изкаже мнението си относно провеждането на Купата и да предложи своя идея. Ето първата публикация в блога му в BGbasket.com:


Не се ли нагледахме и наслушахме на разни хорица, дребни, комплексирани, които обясняват в интернет как баскетбола ни бил затънал, удрял някакви дъна и пръскал тъпомера… Един от обаче не излезе и не каза: Предлагам промени по тия и тия наредби на НБЛ и БФБ. Предлагам тези и тези за управленчески лица, защото така и така, имат такива и такива качества и умения. Предлагам ето такива маркетингови способи за популяризирането на баскетбола…


Никой не излезе с план, как да се отлепим от това дъно заедно, а не всеки клуб да си гледа неговата черупка и само да го обвинят в нещо нечестно, неморално или егоистично да се почва с интернет декларациите. Какво става и с отразяването и популяризирането на баскетбола по телевизията? БНТ не е решение, а друг няма… каналите им се гледат от по-малко хора от колкото живеят в един Ботевград или Самоков… Да не обръщаме внимание на пристрастността и некомпетенцията в повечето коментари на водещите. Дори вчера симпатичната нисичка репортерка на БНТ седи до г-н Антов и се чуди какви въпроси да му зададе и пак опира до стандартните, на които е ясно какво ще отговори той. Мен са ме учили на следното: Ако не можеш да направиш нещо добро не се и захващай, защото опитите никой не ги брои, броят се само резултатите!

 

Да „хвърлим око“, както се казва, и на турнира Купа на България. У хората се породи съмнение, че едва ли не този турнир дойде с „уредено“ или „купено“ домакинство. Може би в Плевен нямат излишни финанси за провеждането му, а вероятно нямат и особен смисъл при формата на отбора им (Рилски sпортист ги пощади след 37 точки разлика в третата част). Бе използвана точката в указанията за избор на домакин „икономически най-изгодна оферта“ и тяхната бе такава. Еми, ето, аз предлагам тези норми, указания или правила да се променят и да има формула, по която се избира домакин на турнира със следните показатели:

 

1. Финансова оферта – тежест 40%

2. Техническа база – тежест 30%

3. Посещаемост – тежест 20%

4. Временно класиране на домакина – тежест 10%

 

Следващият вариант е мъничко по грандиозен в мечтите ми, седмица „Купа на България“ в Арена Армеец/Армеец 2. Вторник-четвъртък-събота Купа жени, сряда-петък-неделя Купа мъже. Седмица, изпълнена със съдийски семинар, кампове за подрастващи с известни баскетболисти от близкото минало и различни тематики всеки ден, треньорски семинар и какво ли още не, за да се запълни мечтаната от мен седмица на баскетбола.

 

Дали ще има генерални спонсори, дали държавата ще спонсорира, дали клубовете също… въпрос на една работа заедно на и без това намаляващото баскетболно общество в България… не само Левски трябва се спаси, трябва да се спаси целият баскетбол в България, дами и господа!

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи