Апетитът идва с яденето…


Апетитът идва с яденето…
09-05-2015 10:05 | Ивайло Андреев

Всички знаем тази стара поговорка, че апетитът идвал с яденето… Изглежда, че тя важи не само за храната, ами и в спорта. В конкретният случай ще ви насоча в „кошарката“ на Рилски Спортист – Самоков. На който клуб аз самият съм фен от години.

 

Хората в Самоков решиха, че щом мъжкият състав на Рилски Спортист почти винаги, на всички фронтове влиза в четворката (тази година игра и финал на Балканската лига), то вече трябвало да се става шампион, да се взимат купи… Чакайте бе хора! Ние сме един малък клуб от малък град, с един единствен частен спонсор в лицето на инж. Петър Георгиев. Знаете ли, че преките конкуренти на Рилецо се спонсорират и от общините, и от частни лица и фирми? Знаете ли, че Рилецо за парите, с които разполага клубът, почти винаги вади максимума и бие преките си конкуренти в последните няколко сезона (На Балкан взема третото място в НБЛ, на Ямбол /2 пъти/ и Балкан /веднъж/ третото място за Купата на България). Няма нужда да изреждам постиженията в ЕВРОХОЛД Балканска лига с отбори от „нашата черга“ или доста по-добри!

 

Той апетита е здравословен, но когато е умерен дами и господа! На всеки му се иска да е шампион, но това не става толкова лесно колкото му се иска на човек. Радвайте се на всяка победа, бъдете в залата, помагайте на момчетата… Баскетболът не е само финали и купи! 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи