НСА спечели купата на федерацията за Аматьорски шампион за 2015 г.


НСА спечели купата на федерацията за Аматьорски шампион за 2015 г.
08-06-2015 14:13

Вчера се изиграха и последните срещи от турнира на БФБ за излъчване на шампион за аматьори за 2015 г., организиран от Сдружение „Спорт завинаги” съвместно с Balkan Sport and Travel.

 

НСА спечели полуфиналната си среща срещу Академик Пловдив с 94-81, а Найки се справи трудно със Своге с 76-70. По този начин двата отбора се изправиха отново в директен двубой за решаване на крайния победител. Срещата започна равностойно с постоянна смяна на водачеството, но не всичко за Найки вървеше както в първия двубой, като в третата част НСА успя да натрупа преднина от 10 точки. Отборът на Найки не се предаде до последно, като успя да намали до 2 точки, но в последните минути стрелбата от трите точки изневери и по този начин НСА успя да вдигне да 15 и по този начин да спечели златните медали с крайното 76-61.

 

 

Отборът на Найки заслужава и поздравления за жеста, който бе направен. В един момент НСА остана с четири човека, тъй като останалите излязоха за по пет лични нарушение. В този момент момчетата от Найки позволиха на Димитър Филипов да влезе в игра, въпреки тези нарушения и така да се играе 5 на 5. Отборите пък бяха наградени от президента на БФБ - Георги Глушков.

 

В борбата за трето място отборът на Академик успя да се наложи в един оспорван мач над Своге с резултат 84-65 и по този начин се окичи с бронзовите медали.

 

 

При жените отборът на Фриски спечели бронзовите медали като се наложи със 76-57 над отбора на Флай болърс. Първенец с три победи от три срещи пък станаха Балкан Лейдис, а Шаркс завършиха втори.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи