НАЛБ организира 3х3 турнир за малки и големи през този уикенд


НАЛБ организира 3х3 турнир за малки и големи през този уикенд
23-07-2015 09:39

Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ)организира 3х3 турнир в два дни, с което ще сложи край на успешния сезон 2014/2015


За това ще бъде проведен турнир 3х3 за малки и големи (под и над 18 години).

Надпреварата ще се проведе в два дни – на 25.07.2015 година (събота) ще бъдат проведени състезанията за момчета и момичета. Момчетата и момичетата ще бъдат разделени в по две групи –до 15 години и до 18 години.

На 26 юли (неделя) пък, сили ще премерят и по-големите. Всеки отбор се състои от трима или четирима състезатели (възможността за резерва е избор на самия отбор).Турнирът ще се играе на външното игрище в спортен комплекс Овергаз Арена. Участие могат да вземат всички състезатели, които не са картотекирани в мъжки или женски отбор към която и да е национална федерация.

 

Относно предстоящия турнир:

Всеки двубой се играе до 15 точки или до 15 минути. Всеки участник трябва да има светъл и тъмен потник (тениска) с номер. Освен по-лесното различаване между самите отбори, това ще улесни и избора на призьорите на индивидуални награди.

 

Участниците във възрастовите групи до 15 и 18 години няма да заплащат абсолютно никакви такси за участие. Надяваме се, че максимално много млади баскетболисти ще станат част от първото събитие на НАЛБ, организирано специално за състезатели под 18-годишна възраст. Идеята е да се популяризира баскетбола и в частност 3х3 формата сред подрастващите.

 

За пълнолетните участници таксата на отбор е 30 лева за целия турнир.

По-малките участници могат да играят в групите за по-големите, но обратното не е възможно. Един участник може да играе и в трите групи, ако влиза във възрастта до 15 години.

 

Записването е до 22:00 часа на 21.07.2015 година. По изключение ще бъде възможно и записване на място (ако обаче е определен форматът на турнира според предварително изпратените заявки и форматът ще бъде нарушен при включване на нови участници, то е възможно да не могат да бъдат записани на място).

 

Повече информациоя за турнира може да намерите ТУК  във Фейсбук страницата на събитието.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НАЛБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи