НАЛБ съвместно с ′Аз обичам Враца′ в проект за реновиране на баскетболни игрища


НАЛБ съвместно с ′Аз обичам Враца′ в проект за реновиране на баскетболни игрища
26-08-2015 15:05

Още в края на сезон 2013/2014 се роди идеята Националната аматьорска лига по баскетбол да стартира кампания за реновиране на баскетболни игрища както в София, така и в цялата страна.

 

На 30 Август 2015 година от НАЛБ ще бъдат във Враца, където ще подкрепят кампанията „Аз обичам Враца“ и заедно със Зам.-министъра на Младежта и спорта г-н Калин Каменов ще започне реновиране на баскетболните игрища в двора на Природо-математическата гимназия „Академик Иван Ценов“.

 

Не е за подценяване и фактът, че в НАЛБ участват два отбора с корени именно от Враца – Ботев 2012 и Норт Уест, като и двата тима също изразиха подкрепата си за каузата. В клуба на Ботев 2012 пък тренират и десетки подрастващи, като надеждите са, че реновирането на игрищата в двора на ПМГ ще спомогне за развитието на баскетбола в града.

 

Зам.-министърът на Младежта и спорта г-н Калин Каменов пък е родом от Враца и обича баскетбола. Именно той е и основател на кампанията„Аз обичам Враца“, като тези факти ни провокираха да го потърсим. Той се ангажира както с логистиката, така и с набиране на доброволци.

 

На 30 август (неделя), още от 9.30 часа се стартира, като ще се ремонтират и трите игрища в двора на ПМГ във Враца. Всички желаещи да помогнат са добре дошли.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НАЛБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи