Видабаскет удари драматично Левски 2014 след продължение (обновена)


Видабаскет удари драматично Левски 2014 след продължение (обновена)
(сн. Официална Фейсбук страница на Видабаскет)
18-10-2015 19:43

Видабаскет започна с труден успех първенството на Регион Запад в мъжката А група.


Тимът на Николай Колев, който бе застрашен от фалит дни преди старта лигата, удари дебютанта Левски 2014 драматично с 81-77 след продължение. Отборът на Мануел Марков бе съставен от кадети и юноши на Левски и БУБА Баскетбол, повече от които са част от националните отбори на България. В първия си мач те изоставаха през цялото време, но в края се върнаха и доведоха двубоя до продължение. В него обаче опитът на Видин си оказа влияние и те спечелиха двубоя. В следващия кръг на 25-ти октомври Левски гостува на Академик Благоевград, а Видабаскет посреща у дома Академик София.

 

Левски започна добра мача  и поведе в началото при 7-6, но след серия от 7-0 с две тройки на Теодор Николов Видабаскет обърна при 14-7. Йордан Минчев се контузи и напусна играя в края на първата част,а видинчани задържаха аванс до края на втората част. Иван Алипиев изравни след тройка при 26-26, след него и Спас Николов върна аванса на „сините“, но за кратко. Левски допусна доста грешки, а гостите се възползваха от това и на почивката поведоха със 7 точки.

 

Близо три минути и половина след началото на второто полувреме двата отбора нямаха кош от игра, но след това Видин запази аванс. За кратко Левски намали до 5, но видинчани отново дръпнаха в резултата и увеличиха преднина до 12 точки. Домакините започнаха добре последната част като в средата намалиха до 4 при 50-54, но тройка на Калоян Петров отново вдигна преднината на гостите. Точно минута преди края Иван Алипиев вкара важна тройка за „сините“ и намали за първи път пасива им до 2 точки при 59-61. Разликата се запази малка, а 10 секунди преди края, Левски направи умишлен фаул, а Теодор Киров изпусна и двата наказателни удара. След него Иван Алипиев бе фаулиран и бе точен при двата фаула, за да доведе мача до продължение. В него Левски поведе с 5 точки при 73-68, но Видабаскет направи серия от 10-0 и  до края удържа успеха.

 

Калоян Петров бе над всички за успеха с 22 точки, но допусна и 10 грешки. Капитанът Теодор Киров записа дабъл-дабъл от 21 точки и 14 борби, а с 16 точки и 6 борби завърши Антоньо Станков. Христо Михайлов реализира 10.

 

За Левски 2014, който дебютира в А група, Иван Алипиев бе най-резултатен с 16 точки и 9 борби. По 14 добавиха Йордан Минчев и Владиян Аврамов, който имаше и толкова борби, а с 12 точки и 9 борби завърши Георги Митровски.

 

След двубоя на терена се спречкаха президентът на Левски 2014 и председател на НБЛ Константин Папазов и състезателят на Видабаскет Радослав Колев, но след намесата на охрана и треньори, до по-сериозен ицидент не се стигна.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 - ВИДАБАСКЕТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014 - 2, Видабаскет, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи