Архивите говорят: И Николай Гоподинов, Георги Давидов и Йордан Колев в действие срещу Видин (видео, част 4)


Архивите говорят: И Николай Гоподинов, Георги Давидов и Йордан Колев в действие срещу Видин (видео, част 4)
03-12-2015 18:07

В рубриката „Архивите говорят” продължаваме да ви показваме моменти от мачове на видинския Химик. В тези записи в действие можете да видите много от големите имена в историята на българския баскетбол. Част 1 вижте ТУК, а част 2 ТУК, а част 3 е ТУК.

 

Сега идва ред на четвъртата част. Новите мачове, които ще видите в клипа, са след 45 минута. След този момент първо ще видите откъс от мач срещу ЦСКА. В състава на "червените" са сегашният старши-треньор на Левски 2014 Николай Господинов, Георги Давидов – треньор в Лукойл и действащият все още на високо ниво играч на Рилски спортист Йордан Бозов. Другите в отбора са: Светослав Боев, Николай Йорданов, Стефан Дочев, Александър Какаров, Светлин Димитров, Христо Попов и Емил Георгиев. Треньор е Любо Николов. В отбора на Видин нови играчи са Александър Александров и Валери Нинов от плевенската баскетболна школа.

 

Последният откъс за частта е от мач със Славия в състав: Иван Борисов, Спас Натов, Роберт Гергов, Йордан Колев, Васил Стоянов, Тони Дечев, Павел Нойков, Петър Попов, Христо Христов (син на баскетболната легенда Георги Христов-Сапуна), Михаил Божанков (син на дългогодишния треньор Стоян Божанков). Треньор на "белите" е Росен Барчовски.

 

Материалите отново са ни предоставени от бившия баскетболист на Химик Ангел Жилев, а съдействието за съставите на отборите е от страна на Борислав Хаджирусев (президент на най-успешния за тази година баскетболен клуб за подрастващи БУБА баскетбол и баща на изгряващия гард на Левски 2014 Евгени Хаджирусев) и Стоян Алипиев (възпитаник на ЦСКА, дългогодишен юношески национал и част от златната декада на видинския баскетбол като играч на Видахим. Баща на един от най-добрите ни играчи в набор 1999 Иван Алипиев, също част от мъжката формация на Левски 2014).

 

Очаквайте скоро в BGbasket.com и последната пета част от архивните мачове на Химик Видин!

 

Напомняме, че всеки, който разполага с подобни архиви и има желание, може да ги предостави на нас, за да припомним части от историята на българския баскетбол!

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Архивите говорят
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи