Страхотни мачове в последната част от архивите на Видин (видео, част 5)


Страхотни мачове в последната част от архивите на Видин (видео, част 5)
28-12-2015 19:02

В рубриката „Архивите говорят” в последните седмици ви показахме моменти от мачове на видинския Химик. В тези записи в действие видяхте много от големите имена в историята на българския баскетбол. Част 1 вижте ТУК, а част 2 ТУК, а част 3 е ТУК, част 4 – ТУК. Сега идва ред и на последната пета част. Ето какво ще видите в нея:

 

Първата среща е с Локомотив София. Новите в отбора са Латин Станков и Едуард Вълчев (понастоящем треньор в детско-юношеската школа на Левски). Другите в отбора са Симеон Сименски, Емил Стаменов, Петко Ковачев, Наско Пенев, Ники Йорданов. Треньор-Нино Войнов.

 

Следващият мач е с Черноморец (Бургас). Треньор е Влаев и състав: Павел Ламбринов, Дечо Коешинов, Гинко Василев, Минчо Алексов, братята Георгиеви. Благодарности на Гинко Василев за предоставената информация за този мач.

 

Следва мач с Плама (Плевен). В отбора са големите звезди на родния ни баскетбол Георги Младенов и Цецо Антов, както и Пламен Христов, Любо Минчев, Хриси Димитров, Петър Петров, Валентин Вутев, Ярослав Петков. Треньор е Дарин Великов.

 

Следващият мач е с Фикосота Шумен и се откроява с присъствието на Слави Трифонов на пейката на гостите, в компанията на братя Кюркчиеви (спонсори на обора и близки приятели на шоумена) и треньорския щаб Миленков-Матакиев.Слави Трифонов беше картотекиран като състезател на Фикосота, заедно с първия американец в първенството ни, както и Росен Геков, Мартин Боянов, Йордан Йорданов, Антон Хараланов, Евгени Йосифов.

 

В последната минута има кратък откъс от мач с НСА с Веско Тодоров и Миро Ралчев (дългогодишен треньор в Лукойл).

 

Напомняме, че всеки, който разполага с подобни архиви и има желание, може да ги предостави на нас, за да припомним части от историята на българския баскетбол!

 

Това бяха записите, с които разполагаме, от архивни мачове на видинския отбор. Екипът на BGbasket.com изказва специални благодарности на Ангел Жилев, който ни предостави записите и ценната информация за мачовете! Благодарим и на всички, които помогнаха с информация!

 

BGbasket.com ще продължи да показва интересни записи на големи събития в българския баскетбол. С началото на новата 2016 година очаквайте няколко мача, които ни предостави Иван Ценов и които определено си струват гледането.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Архивите говорят
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи