Архивите говорят: Легендарната победа на националния над Югославия през 1988! (пълен запис)


Архивите говорят: Легендарната победа на националния над Югославия през 1988! (пълен запис)
07-01-2016 19:06 | BGbasket.com

Днес в рубриката „Архивите говорят” ви представяме изключително ценен запис. Той е на мача на националния отбор срещу Югославия през 1988-а година в Пазарджик, в който българите разбиват съперника с 97-73. Мачът е част от квалификациите за Евробаскет 1989.

 

Титулярната петица на българския отбор е съставена от: 6 Йордан Колев, 10 Сашо Везенков, 12 Георги Младенов, 14 Цветан Антов, 15 Любомир Амиорков. В състава на отбора ни са още Иван Ценов, Кою Коев, Емил Йонов, Спас Натов, Станислав Станков. ТТогава за мачовете имаха право по екип да бъдат десет състезатели, а нашите са водени от покойния вече, но изключителен треньор Кирил Семов.

В тези години за югославския отбор играят легендарни баскетболисти като великия Дражен Петрович (№4), Дино Раджа, Жарко Паспал, Предраг Данилович, Юри Здовц и Стоян Вранкович. Старши треньор на гостите пък е едно невероятно име - Душан Ивкович.

BGbasket.com изказва специални благодарности на Иван Ценов, който ни предостави записа! На Ивановден му пожелаваме да бъде здрав и щастлив! Очаквайте и още изключително интересни записи, които той ни предостави.

 

Напомняме, че всеки, който разполага с подобни архиви и има желание, може да ги предостави на нас, за да припомним части от историята на българския баскетбол!

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Архивите говорят, 100 години баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи