Силно първо полувреме донесе победата на Левски в Шумен


Силно първо полувреме донесе победата на Левски в Шумен
Левски спечели в Шумен (сн. Мария Мицова)
11-03-2016 19:59

Вторият отбор на Левски 2014 постигна третата си победа в първата шестица на А група. "Сините" гостуваха в Шумен в отложен мач от първия кръг и надиграха домакина с 83-70 след силно първо полувреме. Именно тогава те натрупаха сериозна преднина, която им позволи да са по-спокойни след почивката. Левски вече е с баланс 3-1 в групата, а в неделя гостува на ИУ Варна във важен сблъсък от 11.00 часа. Шуменци пък са на петото място с 2-3, а в неделя те приемат лидера Чавдар Троян.

Първият кош в мача бе за шуменци, но след това левскарите отговориха със серия от 15-2 и набързо направиха двуцифрена разлика. До края на първата част тя се движеше около 10 точки, а през втората нарастна с още. "Сините" направиха 17-4 и поведоха с цели 25 точки, като до почивката преднината им падна до 22. Те я поддържаха и в третата четвърт, но тя завърши с 16-4 за шуменци, които намалиха до 12. Това им даде някакви надежди, но в последните десет минути гостите контролираха нещата и спечелиха мача.

С дабъл-дабъл за победителите завърши Ивко Ивков след 18 точки и 11 борби. По 13 точки пък имаха Евгени Хаджирусев и Йордан Минчев, който добави и 7 асистенции и 6 борби. Левскарите вкараха 10 тройки срещу 4 за съперника, което им даде сериозно предимство.

За домакините силно с 27 точки и 10 борби се включи Андрей Иванов, а 10 точки отбеляза Виктор Серафимов. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ЛЕВСКИ 2014 2

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Шумен, Левски 2014 -2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи