Преди кръга: Лидерите в схватка за глътка въздух


Преди кръга: Лидерите в схватка за глътка въздух
(сн. lap.bg)
18-03-2016 21:16

Утре ще бъде изигран 22-рият кръг от редовния сезон в Националната баскетболна лига. В него особен интерес ще предизвика срещата между първите два отбора във временното класиране.

 

Лукойл Академик – Балкан

Първата среща за кръга е и най-очакваната в него. Първият в класирането Лукойл Академик ще срещне втория Балкан. Интересното е, че и двата отбора претърпяха загуби в миналия кръг в мачове, в които определено бяха фаворити. „Студентите” отстъпиха на набиращия сила Берое, а ботевградчани – на един от отборите от последната тройка Ямбол. Срещата между лидерите има психологически момент – един от тях ще поеме глътка въздух след миналия лош кръг, а за другия ще бъде пореден тежък удар. И докато първото място на Лукойл изглежда недостижимо за другите в редовния сезон, то при втория Балкан нещата не стоят така и той може да загуби позицията си.

 

Черно море Порт Варна – Академик Бултекс 99

Предвид състоянието на Черно море Порт Варна, който не успя да проведе добра подготовка тази седмица, и победата на Академик Бултекс 99 в предишния кръг, този мач е напълно непредвидим. Предимството на варненци е в домакинството им, тъй като те могат да разчитат на вярната си публика. Ако лидерите на варненци играят добре, те могат да победят всекиго, но Академик има същия шанс за победа в тази среща.

 

Спартак Плевен – Левски

Сблъсък между шестия и седмия във временното класиране, който също може да бъде трудно прогнозиран. Отборите имат по победа и загуба в мачовете помежду си този сезон, а предвид резултатите, които постигат през сезона, и двата имат шансове за победа. За Спартак ще играе Александър Груев, който пропусна последния мач. Плевенчани са в серия от две загуби, а „сините” излизат след две победи в НБЛ и като цяло са в подем. При победа на Левски разликата между тях ще стане само победа, а при успех на Спартак, тимът ще има шанс да измести Черно море, който е на победа пред него, от петата позиция.

 

Ямбол – Рилски спортист

След победата с близо 20 точки над Балкан в миналия кръг, не знаем какво да очакваме от Ямбол като домакин. Само преди два кръга преди загубата в Ямбол пък Балкан победи Рилски спортист. Като цяло още от Купа България самоковци са в подем, а за тях всеки мач е от голяма важност, тъй като са в борбата за позициите в четворката. Ямболии са корав отбор, който играе освободено и точно това му дава преимущество. Ако играта на основните му играчи потръгне, той става много труден за побеждаване. Предимството на Рилецо пък е в по-дългата пейка, а тимът е фаворит в мача.

 

Черноморец – Берое

Берое е може би отборът в най-голям подем в последните седмици. Той е еднолично трети в НБЛ след три поредни победи, а също така си осигури позиция в Топ 4 на Балканската лига. Черноморец е в серия от 9 поредни поражения и всичко в този мач, освен победа на старозагорци, би било голяма изненада. Беройци обаче ще играят като гости и не трябва нито за миг да подценяват ситуацията. Те имат да мислят и за важни европейски мачове, но трябва да запазят максимална концентрация, защото и всяка победа във вътрешното първенство е много ценна за тях.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи