За публиката или...


За публиката или...
(сн. lap.bg)
23-03-2016 19:44

Утре клубове от НБЛ трябва да решат дали да бъде отменено изискването за минимален капацитет на залите, които могат да приемат полуфинали в родното първенство. Това правило бе въведено преди близо две години, но през миналия сезон не бе спазено заради реконструкцията на зала "Конгресна" във Варна.

Сега от ръководството на Лукойл Академик постъпи молба всичко това да се отмени и тимът да домакинства евентуални полуфинали и финали в Правец. УС на БФБ пък реши да си измие ръцете и предостави на клубовете от НБЛ да решат на свое Общо събрание утре по обяд. 

Дотук добре. Но откъде накъде отбори като Черноморец, Академик Бултекс, Ямбол или дори шестия Спартак Плевен ще решават дали Лукойл Академик да приеме Рилски спортист (на база класирането в момента) на полуфинал в залата в Правец. По подобен начин самоковци могат да решат да играят в старата си зала в един училищен салон, а Балкан също да използва старото си съоръжение. Плюс това защо ръководството на Лукойл Академик се сеща чак сега да постави това под въпрос, а не преди сезона, когато правилото бе ясно, че е налице. При това малко повече от месец преди началото на плейофите.

Да, доводите на ръководството на шампионите може и да са основателни, но всички си спомняме какви драми и скандали имаше за финалната серия с Балкан и големият брой желаещи от Ботевград, които да наблюдават мачовете. Ами ако сега пак Балкан играе финал с Лукойл? Пак ли има скандали и караници? За условия за медии, или по-скоро за липсата на такива, няма да споменаваме. Наистина на фона на доста други зали в България, тази в Правец е на добро ниво, но най-малкото капацитетът й не отговаря на достойната бройка за финален мач. Аз обаче си спомням и как преди десет и повече години трябваше да ходя два часа преди началото на мачовете на Лукойл Академик в зала "Универсиада", за да си намеря място. Оттогава се мина много време, а феновете по залите в България така или иначе намаляват все повече и повече. Спортът обаче в крайна сметка е за тях, колкото и малко да са те.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи