Време за истинските битки


Време за истинските битки
04-04-2016 12:59 | Любомир Нешев

Днес ще бъде дадено началото на плейофите в женското първенство и съответно на същинската битка за титлата. Лидерите от редовния сезон - Хасково 2012 и Монтана 2003 ще почиват и са директно на полуфинал, докато те ще чакат да научат съперниците си до края на седмицата.

Първо ще започнем с поздравления за Септември 97. Въпреки че е пределно ясно, че тимът няма никакъв шанс за победа, похвално е, че е преценено да се пътува чак до Русе и да има още два мача с по-добър съперник, които могат да са полезни за младите момичета.

Безспорно Хасково и Монтана са фаворити и ще е изненада, ако не стигнат до финал. Двата тима са най-добри през целия сезон, а мачът помежду им преди дни в Хасково само загатна какво ще ни чака на финала. Безспорно чужденките в тези два тима са най-класни и това предопределя и предимството им пред останалите. 

Нефтохимик - Берое определено ще е интересен четвъртфинал с неизвестен изход. Двата тима са горе-долу равностойни и няма съмнение, че ще хвърлят всичко, за да продължат напред. Затова и можем да очакваме оспорвани мачове, които нищо чудно да бъдат и три. На пръв поглед домакинското предимство на Нефтохимик дава аванс на бургазлийки, но беройки имат нивото, за да го заличат. 

Много ще е трудно на шампионките от Дунав 8806 да защитат титлата си, да не кажем почти невъзможно. Русенки са далеч от това, което показваха в предните години, съставът е по-къс и сякаш тимът просто доиграва сезона. Това не означава, че те няма да се борят, но на полуфинал срещу Монтана шансовете са илюзорни, а за дунавки ще е голям успех ако дори стигнат до медал.

Генерално можем да очакваме няколко интересни двубоя в плейофите, но може би най-вълнуващ и чакан ще е евентуален финал между Хасково и Монтана поради ред причини. Да, другите отбори няма да се дадат без бой, но трудно ще преодолят двата лидера. И все пак, насладете се на драмата и интригата, които ни чакат, въпреки че нивото вероятно няма да е високо.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи