Преди кръга: Ключови мачове в Стара Загора и Ботевград


Преди кръга: Ключови мачове в Стара Загора и Ботевград
(сн. lap.bg)
09-04-2016 11:51

Днес ще бъдат изиграни всички пет мача от 25-ия кръг на Националната баскетболна лига. С особено значение за класирането предвид факта, че до края на редовния сезон остават два кръга, са два от тях – в Стара Загора и Ботевград.

 

Черно море Порт Варна – Ямбол

Това е завръщане на собствен терен за варненци след две поредни гостувания. Отборът е с общо четири поредни загуби от последните си мачове и среща със съперник с по-задна позиция в класирането е шанс тази серия да бъде прекъсната. Предвид състава и състоянието на отбора обаче задачата, особено срещу Ямбол, ще бъде изключително трудна. Ямболии показват все по-добра игра, агресивни са и винаги готови за победа. Те няма как да мръднат по-нагоре от осмото място, но въпреки това няма причина да не са максимално мобилизирани. Всяка грешка на варненци до края на сезона, комбинирана с победа на Спартак Плевен или Левски, пък ги сваля в класирането.

 

Черноморец – Лукойл Академик

Мач между първия и последния с предизвестен край. Едва ли бургазлии ще спрат серията си от 12 поредни загуби точно срещу шампиона, макар и у дома. За Лукойл Академик освен разходка до морето, срещата ще има и важно значение за проби и работа върху слаби елементи от играта на отбора, който определено не е в най-добрата си форма в последните седмици.

 

Берое – Левски

Един от важните мачове до края на редовния сезон, от значение и за двата отбора. Берое продължават да са с еднакъв брой победи и загуби с Балкан, заставайки веднага зад лидера Лукойл Академик в класирането. При победа днес и загуба на ботевградчани от Спартак, баскетболистите на Любо Минчев еднолично е излязат на второто място. Левски, който в момента е седми, гони шестото и петото място. При победа в Стара Загора, колкото и трудна да изглежда тя, плюс загуби на Спартак и Черно море, нищо няма да е ясно до самия край на редовния сезон. Берое е в страхотен ритъм в първенството с шест поредни победи, но Левски също взе много важни победи в последните кръгове и доказа точно колко е опасен.

 

Балкан – Спартак Плевен

Едно е абсолютно сигурно за Балкан – той няма право на нито една грешка до края на редовния сезон. Отборът има корави съперници в оставащите три кръга, но ако ги победи, ще завърши на второто място. Спартак Плевен знае как се побеждава Балкан, след като го направи веднъж през този сезон. Мачът е от голямо значение и за плевенчани, които са в борбата за позициите 5-7, а в последния кръг имат мач с лидера Лукойл Академик. В този мач, както във всеки друг на тези отбори, стрелбата от тройката ще бъде сериозен фактор.

 

Академик Бултекс 99 – Рилски спортист

Шансовете и на двата отбора да мръднат от сегашните си позиции – съответно девета и четвърта не са никак големи. Макар и гост, големият фаворит в срещата е отборът на Рилецо, който ще иска да си върне победния ход след загубата от Лукойл Академик в миналия кръг. Пловдивският отбор се затруднява срещу отбори от горната част на класирането и този сблъсък изглежда предрешен. Наставникът на Рилски спортист Росен Барчовски ще използва възможността да подготвя отбора си за плейофите, където да гони нивото и представянето в турнира за Купата.

 


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи