По-смело, момчета


По-смело, момчета
01-09-2016 13:53

 

Вчера българският национален отбор за мъже изигра първата си официална среща от две години насам. Тя завърши според очакванията, тъй като преди нея отборът на Украйна бе явен фаворит.


След мача обаче можем да си извадим изводи, че можеше и да е по-добре, но и по-зле. Украинците водеха дълго време с 15-20 точки, но както тази разлика бе толкова голяма, можеше да е и по-малка. А за това те просто имаха и малко късмет. В ключов момент във втората част топката на два пъти се завъртя около ринга при българска атака и не влезе, при което разликата щеше да падне на 2 точки. След това Украйна хвана момента и се откъсна, като това стана и с добри изяви в подкошието, но и с 1-2 късметлийски вкарани стрелби.


Естествено не можем да се оплакваме само от липсата на късмет, а това не се чу и на пресконференцията след мача от думите на Любо Минчев и Иван Лилов. Дори и на екрана си личеше, че в началото нашите са много припряни, нервни и сковани и това се отрази на резултата. След това пък се видя и неопитността в състава, точно в онзи момент, когато разликата бе паднала и почти изравнихме, но пък съперникът дръпна. Отделно в доста моменти българите ги беше страх да атакуват към коша. Да, украинците имаха високи играчи и това беше една от причините, но и в моменти, които можеше да се стигне по-близо нашите се огъваха и залагаха на пасове навън и лоши стрелби от тройката.


Истината е, че българите нямат какво да губят в тези мачове - нито срещу Украйна, нито срещу Словения. Именно поради това те трябва и да са по-смели и агресивни, тъй като това може само да им донесе успех.


Със сигурност треньорският щаб ще извлече и позитивите и негативите от тази среща в анализа след нея. Най-хубавото е, че отборът не спря да се бори до последната секунда и намали разликата в края.


Сега предстои нов тежък тест - срещу фаворита и един от топотборите в Европа Словения. В този мач няма какво да губим, можем само да спечелим. Нека феновете дойдат и подкрепят състава в Ботевград, а съм сигурен, че играчите отново ще дадат всичко от себе си на терена.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи