Седмицата на Вечното дерби


Седмицата на Вечното дерби
Кадър от последния мач между сини и червени (сн. Sportal.bg)
16-11-2016 12:59

Осем години без два месеца. Точно толкова изминаха след последното издание на Вечното дерби в баскетбола. На 23 януари 2009 година Левски побеждава ЦСКА с категоричното 121-78 в последния път, в който двата тима играха на ниво мъжко първенство. След това "червените" се разпаднаха благодарение на някакъв грък, за да бъдат възродени години по-късно от Александър Чакмаков и Роберт Гергов. Първо това стана чрез школата на клуба и участие в първенства за подрастващи, а от този сезон и във втората ни мъжка група.


Сега в неделя (20 ноември) предстои първото издание на дербито между "сини" и "червени" на ниво мъже. Естествено тук ще играят млади състезатели, от едната страна са изцяло юноши, но въпреки това самият факт, че дербито оживява отново е радостна новина. Мачът ще е в зала "Триадица" от 17:00 часа и ще се излъчва пряко в BGbasket.com и SportMedia.tv.


Не е типично за едно дерби, но в случая има ясен фаворит и това е вторият отбор на Левски 2014. Тимът е с три победи от четири мача в западната А група и притежава доста по-добри състезатели. Сред тях са националът Евгени Хаджирусев и наборът му Ангел Пейчинов, докато от друга страна ще излязат момчета с 3-4 години по-малки. Като прибавим и фактът, че в редиците на "червените" липсват няколко основни състезатели то е ясно как ще завърши срещата. Но не това е важното. Феновете на баскетбола трябва да са радостни, че този мач отново го има на мъжко ниво, а рано или късно ще дойде времето, в което дербито отново ще пълни залите, а защо не и "Арена Армеец".


Още по-интересен факт е, че Левски и ЦСКА няма да се срещнат само на баскетболния терен през тази седмица. Между петък и неделя ще има още цели три сблъсъка между "сини" и "червени". Два от тях ще са във волейболните първенства за мъже и жени, а третият е за шампионата по водна топка. Кой ще бие не е важно, ние просто търсим емоцията от мачовете.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи