Над 300 деца се събраха за фестивал по програмата „Забавен баскетбол“


Над 300 деца се събраха за фестивал по програмата „Забавен баскетбол“
15-05-2017 14:30 | basketball.bg

Над 300 деца от 12 столични училища се събраха през уикенда в зала „Триадица“, за да участват в баскетболен празник по програмата „Забавен баскетбол“.

 

Това е проект на БФБаскетбол и Столична община за развитие на минибаскетбола в училищата и детските градини в София, който бе започнат есента на миналата година.

 

Програмата е насочена към 5, 6-годишни деца (IV, V група в детски градини) и деца от 1 до 4 клас. Заниманията са напълно безплатни. Тя е отворена за неограничен брой деца и училища, а кандидатстването може да стане чрез заявка до Столична Община. В нея могат да участват и баскетболните клубове от София, както и състезатели като доброволци.

 

Всички участници в празника получиха фланелки и подаръци от Столична община и БФБаскетбол, като бяха наградени от Ирена Димитрова от Дирекция ПИС към Столична община и Изпълнителния вицепрезидент на БФБаскетбол Иван Ценов.

 

Учителите, които се занимават с децата по училища и са преминали 10-часов курс по организиране на забавни игри с баскетболна насоченост, пък получиха специални сертификати за работа с малки баскетболисти.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи