Христо Захариев: Хвърлената бутилка беше защитна реакция


Христо Захариев: Хвърлената бутилка беше защитна реакция
(сн. LAP.bg)
24-05-2018 21:02 | BGbasket.com

Баскетболистът на Балкан Христо Захариев коментира инцидентите, които прекъснаха втория мач от финалната серия срещу Левски Лукойл вчера. Той заяви, че съжалява, че е хвърлил бутилка към агитката на домакините и обясни действията си като защитна реакция.

 

„Не се притеснявам от наказание, защото това беше защитна реакция. Всички слязоха към нас. Не съм се целил в някого, нито съм го направил умишлено. Не мога да си го обясня и не знам защо го направих. Съжалявам за действията си“, заяви състезателят.

 

Захариев твърди, че не хората от пейката на Балкан първи са провокирали феновете. „Абсолютно не сме ги провокирали ние. През цялото време те го правеха и накрая просто не ни издържаха нервите, затова се прекрати мачът. Беше доста грозна ситуация, но това не ни оправдава. Феновете на Левски стояха много близо зад нас, може би просто не трябваше да са там. Аз ги харесвам, но бяха много близо и имаше провокации. Мисля, че това беше причината. Ако бяха стояли там, където са винаги, нямаше да стане това. Не е вярно, че ние сме започнали първи, защото те през цялото време ни плюеха отгоре и ни замеряха с различни предмети. Не започнахме първи ние и не искам да ни обвиняват нас. Това не е вярно“.

 

Той коментира и загубата от Левски Лукойл, след като двубоят бе доигран днес. „Опитахме се да обърнем мача. Имахме шансове за тези три минути. Седем точки не са толкова много, можехме да обърнем резултата. Изпуснахме няколко отворени стрелби, докато те вкараха. Такава ситуация за първи път ни се случва и не знаехме как да я изиграем. Надявам се в следващите ни мачове да се представим по-добре, защото не мисля, че играхме най-добрия си баскетбол и вчера, и днес. Надявам се да спечелим и другите си мачове“.

 

„Мисля, че случилото се повлия само на този мач. Не мисля, че ще окаже влияние и на другите два, както и на отношенията ни с другия отбор. Ще се фокусираме изцяло върху нашата игра“, добави баскетболистът.

 

Христо Захариев се надява в следващите мачове отборът му да се представи по-добре. „Не показахме много добър баскетбол в двата мача. Първият все пак успяхме да спечелим, което е много важно. Трябва да наблегнем на няколко неща и да имаме по-добър процент, защото доста разчитаме на стрелбата. Надявам се в нашата зала да спечелим. Не знам дали сме фаворит, но играем доста добре и имаме уникална публика, която със сигурност много ще ни помогне в следващите мачове, така че според мен имаме големи шансове да спечелим“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Христо Захариев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи