Галин Стоянов: На този етап съм много доволен от показаното


Галин Стоянов: На този етап съм много доволен от показаното
(сн. НБЛ)
18-09-2019 11:05 | chernomoreticha.com

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов бе доволен от представянето на неговия тим в първата контрола срещу Черноморец. „Моряците“ спечелиха срещата, а наставникът им сподели и впечатленията си от мача:

 

“Много съм доволен от защитата, която показахме. Имахме различни проблеми в подготовката като брой играчи, но повечето от момчетата показаха доста мъдрост в агресията си, защото много често, когато си агресивен, просто не можеш да се контролираш. Етапът, на който се намираме, е доста напреднал.

 

Очакваме да се подсилим, просто е въпрос на време. Но на този етап съм много доволен от показаното, момчетата показаха себе раздаване, играхме на скорост. Започнахме припряно, не ни спореше при стрелбата от далечно разстояние. В последствие напрежението, което бяхме сами си вкарали, спадна и започнахме да играем нашата игра. Изключително съм доволен от момчетата, които влязоха от пейката. В мач, който вкарваме 79 точки, резервите ни отбелязаха 44.

 

Очакваме да се подсилим с играч на позиция 2-3, имаме нужда от човек, който може да вкарва 15-17, защо не и 20 точки на мач и да може да създаде една идея повече ситуации по периферията. В момента използвам доста често играчи на непривични за тях позиции. Те показват страхотно израстване, много добра игра, но в крайна сметка някой на друга, не своя позиция, може да е много добър, но само спрямо себе си.

 

Коча искаше да покаже и той много неща от себе си. Единственото, което мога да кажа за него е, че той играе много агресивна защита и променя играта на противниковия отбор. Започна силно и агресивно, впоследствие се измори, което е нормално при отсъствието на Пламен на позиция 1. Играч който ще пази агресивно, ще създава положения за съотборниците си, ще води темпото на отбора, но не е играч, който ще вкарва по 20 точки на мач. Въпреки че е сърбин, той с поведението си е като българин от отбора – иска с добрата си игра иска да помогне на този отбор и този клуб да успее.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Галин Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи