БФБ предприе безпрецедентна реформа в управлението си


БФБ предприе безпрецедентна реформа в управлението си
(сн. БФБ)
17-02-2020 12:01 | basketball.bg

Българска федерация по баскетбол предприе безпрецедентна реформа в управлението си, за да започне реализацията на 4-годишната Национална програма за развитие на българския баскетбол 2020-2023. Баскетболната централа ангажира консултантската компания „Спортс Мениджмънт България“ (СМБ), която миналата година разработи стратегическия й документ, да започне още от днес необходимите реформи за неговото изпълнение.

 

За целта на управителя на СМБ Виктор Кирков бяха делегирани правомощия сходни с тези на изпълнителен директор в БФБ. Спортният мениджър няма да има управленски контрол единствено върху финансите на федерацията, които остават прерогатив на президента на организацията Георги Глушков. Договорът със „Спортс Мениджмънт България“ е за период от година и половина, тъй като през месец септември 2021 година трябва да се проведе редовно изборно общо събрание на БФБаскетбол.

 

С цел да подобри информационната си обезпеченост, аналитичността и контрола, баскетболната федерация ангажира и счетоводна къща, която има за задача да разработи и внедри в БФБаскетбол система за управленско счетоводство.

 

Като част от реализацията на 4-годишната си програма за развитие Българска федерация по баскетбол делегира и по-широки правомощия на селекционера на мъжкия представителен тим Росен Барчовски, който вече е назначен на пълен работен ден като мениджър „Национални отбори и развитие на подрастващи състезатели“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи