Христо Захариев: Мисля, че с този отбор ще успеем да се класираме


Христо Захариев: Мисля, че с този отбор ще успеем да се класираме
(сн. LAP.bg)
25-02-2020 09:11 | Мария Маринова

Националът Христо Захариев е уверен, че България ще успее да се класира за Евробаскет 2021. Тимът ни записа първа победа в квалификациите, след като надви драматично Латвия в Ботевград, а пред BGbasket.com баскетболистът сподели впечатленията си за срещата.


„Спечелихме голям мач, много важен от гледна точка на шансовете за класиране на европейското първенство. Стана луд мач с две продължения. Успяхме да победим с това, че не се предадохме. Въпреки че 30 секунди преди края изоставахме, вкарахме мача в продължение. Това, че всички бяхме едно цяло, ни помогна да спечелим мача“, заяви Захариев.

 

„Тройката в последната секунда с табло донякъде беше и късмет, но той обикновено е с тези, които повече желаят победата. Ние наистина много я искахме и съм много щастлив, че успяхме да победим Латвия“, добави той.


Баскетболистът не пропусна да благодари и на феновете: „Публиката наистина много ни подкрепяше. В залата имаше уникална атмосфера. Това много ни помогна да спечелим.“

 

След този двубой България е с баланс 1-1 и дели второто място в групата със състава на Босна и Херцеговина. „С тази победа имаме реални шансове да се класираме. Има доста време до следващия прозорец, но мисля, че с този отбор ще успеем да го направим“, завърши Захариев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Евробаскет 2021, Христо Захариев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи