Крис Минков: Почувствах се страхотно от подкрепата на феновете


Крис Минков: Почувствах се страхотно от подкрепата на феновете
(сн. FIBA.basketball)
25-02-2020 11:11 | Мария Маринова

Националът Крис Минков направи дебюта си с екипа на България при драматичната победа срещу Латвия в европейските квалификации. Баскетболистът отбеляза 11 точки в срещата, а пред BGbasket.com сподели и какво е чувството да представя страната ни за първи път.

 

За всеки мач излизам мотивиран, но да играеш с националната фланелка е нещо съвсем различно. Може да се каже, че мотивацията е била малко повече“, заяви Минков.

 

Той сподели и впечатленията си от срещата: „Основното беше духът и енергията, с които играхме. Мисля, че можехме да спечелим още в редовното време, но направихме някои грешки и накрая се върнахме в мача с късмет. Духът ни в продължението ни спечели мача.“

 

Двубоят се проведе в „Арена Ботевград“, където Минков се чувства като у дома си, тъй като за втора поредна година носи екипа на Балкан. „Феновете бяха страхотни. Подкрепяха ни през цялото време. Аз и Митко играем тук, а вече и Божидар. Винаги са се радвали на нашите изяви. Почувствах се страхотно“, призна баскетболистът.

 

Той коментира и останалите отбори в групата и шансовете ни да се класираме на европейското. „Играхме и с Гърция. Мисля, че не са нищо особено в този състав. Спокойно можехме да ги победим в Патра, но така се случи. Все още не сме гледали отбора на Босна, но има време до следващия прозорец. Мисля, че всички отбори сме на едно ниво и ще се борим да победим всеки един от тях“, завърши Минков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2021, България, Крис Минков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи