Берое Стара Загора се класира за Финалната четворка в Адриатическата лига


Берое Стара Загора се класира за Финалната четворка в Адриатическата лига
(сн. Иван Иванов, facebook.com/pg/Ivainsson)
26-02-2020 21:03 | BGbasket.com

Берое Стара Загора се класира за Финалната четворка на Адриатическата лига. В предпоследния кръг от редовния сезон тимът надви босненския РМУ Бановичи като гост с 93:69 и вече и на теория няма как да бъде изместен от четвъртата позиция. Старозагорският отбор на практика се бе класирал малко преди срещата, след като Орлови надви драматично прекият му конкурент Кралево със 71:70 и го изхвърли от борбата за медалите в шампионата. В игра за Берое се завърна американката Моника Енгелман, която се възстановяваше от контузия.

 

Място в Топ 4 на турнира вече си бе осигурил и другият български представител Монтана 2003, като съперници на родните тимове ще бъдат също Цинкарна Целе и Будучност.

 

В последния кръг от редовния сезон Берое приема Цинкарна Целе, където играе Мария Костуркова.

 

Баскетболистките на Таня Гатева започнаха много силно мача и от самото начало започнаха да трупат разлика. Авансът им само за няколко минути игра почти достигна 20 точки, а след първата част те водеха с 31:14. Вторият период бе доста по-равностоен и белязан с висока резултатност и от двата тима, а на почивката гостите бяха напред с 58:36.

 

Ситуацията не се промени и след паузата. Преднината на Берое надхвърли 30 точки, а преди заключителната четвърт тимът водеше със 77:46. Българският тим загуби последната част, но на практика вече си бе осигурил успеха в срещата.

 

Най-сериозното предимство на гостите бе при стрелбата за две точки, където те имаха 65% успеваемост срещу 42% за съперника.

 

Теодора Динева изигра поредния си силен мач за Берое, като бе най-резултатна за своя тим с 23 точки. Челси Лий и Аджидат Адамс отбелязаха по 13 точки, с 11 е Виолина Кочева.


За домакините Йована Маркович наниза 16 точки. С 14 е Дженита Иканович, а по 12 имат Ирена Вранич и Николина Делич.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РМУ БАНОВИЧИ - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи