Хебър е първият носител на Купата на ББЛ (видео)


01-03-2020 17:16 | BGbasket.com

Хебър (Пазарджик) е първият носител на Купата на аматьорската Българска баскетболна лига. Финалната четворка на надпреварата се проведе този уикенд в „Арена Ботевград“, а в мача за трофея тимът надви МИКС (София) с 95:75.

 

Ден по-рано Хебър постигна и убедителен успех срещу Фаворит Кърджали със 100:74, докато МИКС се класира за финала след победа срещу Макс Спорт с 96:90. В надпреварата взеха участие общо 16 отбора от всички региони на България.

 

Победителите получиха Купата и златните си медали лично от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. За MVP на турнира бе избран Георги Бързаков от състава на победителите, като наградата му бе връчена от кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.

 

Бързаков имаше основен принос за успеха на отбора си в последния мач от турнира, като завърши срещата с 25 точки. Вангел Илиев отбеляза 20, а с дабъл-дабъл от 17 точки и 13 борби се отчете Георги Кръстев.

 

Над всички за МИКС бе Кирил Райков с 20 точки и 10 борби. Христо Господинов записа 18 точки и 8 борби, а Мартин Славов има 11 точки и 7 борби.

 

След като бъде излъчен носител и на Купата в мъжката А група, той ще се изправи именно срещу Хебър в двубой за Суперкупата. По наредба турнирът за Купата във втория по сила ешелон ще се проведе след изиграването на плейофите, които започват в средата на март.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ, Хебър
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи