Мачът на Звездите стана поредната жертва на коронавируса


Мачът на Звездите стана поредната жертва на коронавируса
10-03-2020 16:25 | BGbasket.com

Мачът на Звездите  за сезон 2019/20 в Национална баскетболна лига няма да се състои.

 

Събитието бе планирано за 22 март в Пазарджик.

 

До решение за отмяната на Мача на Звездите се стигна след забраната за организиране на масови мероприятия пред публика.

 

Президентът на БФБ Георги Глушков и кметът на град Пазарджик Тодор Попов стигнаха до съгласие, че подобно събитие се прави за феновете и без зрители осъществяването му няма смисъл.

 

Натовареният баскетболен календар до края на настоящия сезон не предполага друга дата, на която да може да се организира Мач на Звездите.

 

“С огромно съжаление бих искал да ви информирам, че вчера официално получихме заповед от Министър Красен Кралев, в която във връзка с ограничаването на разпространението на коронавируса се забранява да се провеждат спортни събития с участието на спортисти до 18г., а всички мачове със състезатели над 18г. възраст трябва да се провеждат при закрити врати.

 

И двамата знаем, че планираният за 22 март „Мач на звездите“ в Пазарджик е спортно събитие, изцяло насочено към публиката. Такъв демонстративен мач без публика е невъзможен, защото той представлява празник за феновете в съответния град”, пише в официално писмо Глушков до кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.

 

“В тази връзка ви предлагам да отменим събитието, включено в календара за 2019/2020 и да планираме следващото издание – за сезон 2020/2021 отново в Пазарджик, тъй като е невъзможно да се намери друга дата за провеждането му до края на настоящия шампионат, който приключва през месец май.

 

Бихме могли да потърсим дата за провеждането на мача през следващия сезон, но преди края на 2020 година. Благодарим Ви много за отзивчивостта и готовността да организираме по най-добрия начин това атрактивно баскетболно шоу”, допълва Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи