ФИБА Европа сложи предсрочен край на сезона на три турнира


ФИБА Европа сложи предсрочен край на сезона на три турнира
(сн. FIBA.basketball)
14-03-2020 12:12 | BGbasket.com

ФИБА Европа взе важни решения във връзка с пандемията от коронавирус. След извънредно заседание Бордът обяви, че до края на сезона няма да бъдат подновени мачовете от ФИБА Къп, както и тези от женските Еврокъп и Евролига.

 

„С голямо съжаление трябва да прекратим клубния си сезон по такъв начин, но като ръководен орган на баскетбола, ние работим и винаги ще работим, поставяйки безопасността на играчите за наш основен приоритет. Това е безпрецедентно събитие и с него трябва да се действа по особен начин“, сподели изпълнителният директор на ФИБА Европа Камил Новак.

 

Заради ограниченията, наложени за  пътуване, срещата се проведе с конферентна връзка, като в нея се включиха още президентът на ФИБА Европа Тургай Демирел, президентът на ФИБА Аман Нианг и генералният секретар на ФИБА Андреас Заклис.

 

В зависимост от развитието на пандемията, в следващите седмици ФИБА Европа ще вземе решение относно статута на състезанията през сезон 2019/2020.

 

Бордът ще следи ситуацията и през април ще вземе решение дали има нужда от промяна в програмата или мястото на провеждане на някои от събитията и първенствата през лятото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи