Саша Топчов: Ще опитаме да помогнем на състезателите, но първенството трябва да спре


Саша Топчов: Ще опитаме да помогнем на състезателите, но първенството трябва да спре
(сн. arenavarna.com)
20-03-2020 20:26 | Мария Маринова

Изпълнителният директор на Черно море Тича Саша Топчов смята, че сезонът в Националната баскетболна лига няма как да бъде подновен с оглед на ситуацията в държавата заради разпространението на коронавируса. Пред BGbasket.com той обясни и причините за мнението си.

 

„Имахме тази позиция, обаче това беше преди това извънредно положение. В този момент е много трудно да се продължи и не виждам шанс как може да стане така. Със сигурност ще трябва да се спре първенството, защото не виждаме никакъв шанс да се доиграе. Никой не знае колко време ще продължи това нещо, ще трябва и време за подготовка на играчите след това“, заяви Топчов.

 

Относно договорите на играчите, той заяви: Ще се стараем да помогнем на всички състезатели и да опитаме да действаме като в нормална ситуация. Тези неща обаче не зависят само от нас, а и от спонсорите. Всичко е свързано. На играчите им е изплатено абсолютно всичко до момента, дори и за март. При нас няма закъснения и мисля, че ще се опитаме да дадем всичко от себе си, за да се изпълнят всички условия.“

 

„Чужденците заминаха преди няколко дни. Коча изчакваше да си получи заплатата и се прибра. Изплатени са парите, оттук нататък какво ще се случи никой не знае. Двамата имаха договори само до април. Ако продължи първенството и има възможност, вероятно ще се върнат“, добави изпълнителният директор на „моряците“.

 

Топчов коментира и как според него трябва да приключи шампионатът: Може да се запази сегашното класиране или да се обяви нулева година. Има варианти, но вече федерацията трябва да предложи и ще гласуваме на 30 март. Според мен най-реалното е нулева година, но никой не може да каже какво ще стане. През 1999 г. играх в едно такова първенство, когато НАТО бомбардира Сърбия. Пак беше през март месец и тогава имаше нулева година“.

 

Той обясни и как се отразява ситуацията на школата и какво ще се случи със заплатите на треньорите. „Нашите зали са заключени, нямаме право да влизаме в тях. Децата не тренират. Всички треньори от школите и мъжкия отбор ще получават възнагражденията си. Никой няма да е уволнен, стараем се да действаме по нормален начин. Ако не стане още нещо извънредно, поне за тях ще е подсигурено. Не мога в момента да заявя нещо на 100%, защото всеки ден нещата се променят. Не зависи само от нас“, завърши Топчов.

 

 

Още по темата:

 

Тити Папазов с конкретни идеи за сезона в НБЛ: Да спрем само при изчерпани всички възможности

 

Михаил Михайлов: Процентът вероятност първенството да продължи е нищожен

 

Йордан Колев: Искам първенството да продължи, но не е реалистично

 

Тина Димитрова: В Академик Бултекс 99 сме категорично ЗА спиране, ще се погрижим за всички

 

Петър Георгиев: Искам да спрем НБЛ, а скочиха срещу мен, все едно правя преврат

 

Людмил Хаджисотиров: Не съм оптимист, че в следващите 2-3 месеца ще може да се доиграе първенството

 

Станислав Говедаров: Трябва да си защитим българските играчи, вярваме в тях

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Саша Топчов, коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи