Българките в WNBA


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(Снимка: Gulliver/GettyImages и Личен архив)

17-04-2020 09:25 | BGbasket.com

17 април, или вече 18-и в България, се очертава изключително вълнуващ за нашия баскетбол. На хиляди километри оттук, Борислава Христова ще очаква един знаменателен миг - Драфта на WNBA за 2020-а година.

 

Четири българки са минали по пътя, който ще извърви сега Боби - Полина Цекова, Гергана Брънзова, Албена Брънзова и за последно - Гергана Славчева през 2002-а година.

 

И цели 18 години по-късно, въпреки мрачните моменти за женския ни баскетбол, дойде мигът на Борислава Христова. Рекордьор на Вашингтон Стейт, признат състезател в NCAA, е ред и за следващата крачка за варненката със слънчевата усмивка.

 

Драфтът е тази нощ, след 2.00 българско време, и ще можем да го следим заедно. Преди това обаче, припомнете си четирите момичета, които са имали своя момент в Драфта на WNBA.

 

1998
Първи кръг №10 - Хюстън Кометс - Полина Цекова - присъединява се към отбора през 1999
Трети кръг №24 - Детройт Шок - Гергана Брънзова
                 №29 - Ню Йорк Либърти - Албена Брънзова
2002
Втори кръг №30 - Лос Анджелис Спаркс - Гергана Славчева - преотстъпена на Финикс Мъркюри

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи