Бозов: Исках да дам пример, че винаги можеш да продължиш напред, въпреки всяка трудност


03-05-2020 22:05 | kanal3.bg

Йордан Бозов обяви официално края на състезателната си кариера, две седмици след като стана ясно, че първенството в НБЛ няма да се доиграе.

 

Ветеранът смяташе още миналата година да сложи точка, но тогава тежка контузия го накара да остане още един сезон на терена. През Канал 3 Бозов говори за това свое решение, за примера, който се надява да остави, за кариерата си и избора между ЦСКА и Левски.

 

Данчо Бозов: Баскетболната игра е повече от спорт за мен

Рилски спортист изпраща Данчо Бозов от терена със специален клип

 

"Миналата година през януари получих много тежка контузия. Не исках след толкова години в залата, да ме изнасят от залата, исках да изляза на собствените си крака. Исках да бъде и един пример, че независимо от възрастта, можеш да се справиш с всяка трудност, трябва да вярваш в себе си, каквото и да се случи, с много воля можеш да продължиш напред. Ако съм успял да дам такъв пример, ще съм много щастлив," сподели гардът.

 

"Навсякъде, където съм играл, съм бил приет добре. И в ЦСКА, и в Левски, и в Ботевград. Не мога да отлича един отбор или град. Особено в малката зала в Ботевград имаше много истинска атмосфера. И тук в Самоков прекарах седем невероятни години. Не мога да определя къде съм най-обичан. Всички фенове знаят, че винаги съм давал всичко от себе си."

 

"Иска ми се да бях играл повече в Европа, в личен план. На клубно ниво исках да станем шампиони с Рилски спортист, това ми бе мечта. Тук всички и ръководството, и хората в града го заслужават."

 

"Имах оферта от Лукойл Академик, може би бе 2004, тогава Константин Папазов стана треньор там и имахме разговори с него и Сашо Везенков. Тогава реших да се завърна в ЦСКА. Със сигурност така щях да имам шампионска титла във визитката си. Но не съжалявам за нищо."

 

"Идеята за бенефис е хубава, не съм го мислил. Възможно е да се направи. Защо не?! Но не съм мислил конкретно."

 

"Решението да премина от ЦСКА в Левски бе най-трудното за мен. Не съжалявам обаче и за него. Тогава Тити Папазов и Тони Божанков ми показаха, че много искат да бъда част от отбора. Те ми показаха и идеята си да стана плеймейкър. Попих много опит от водещи фигури, но се научих и да играя като плеймейкър."

"Всичко е една симбиоза, колкото и човек да се труди, без дадености, от Господ може би ми е дадено това тяло. Да се възстановявам по-бързо може би. Симбиоза, голямо желание, амбиция, много труд и поддържане. След 30-годишна възраст, един спортист ако не се поддържа и не се подобрява, няма как да се случат нещата." 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Бозов,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи