Академик детронира шампиона при юношите U19 в здраво дерби


Академик детронира шампиона при юношите U19 в здраво дерби
(сн. facebook.com/pg/chernomoreticha)
25-07-2020 18:42 | BGbasket.com

Академик София е първият финалист на Държавното първенство за юноши U19, което се провежда във варненската зала „Христо Борисов“. В първия полуфинал тимът елиминира шампиона от последните три сезона БУБА Баскетбол, побеждавайки го със 71:64 в много оспорвано дерби, решено в последните минути. Поражението бе първо за отбора на първенството, но в ключов момент.

 

Съперник на Академик на финала ще бъде победителят от двубоя Черно море ТичаТунджа Ямбол, докато загубилите тимове ще се изправят един срещу друг в спор за бронзовите медали. Мачовете са утре.

 

Академик поведе с 11:2 в самото начало на срещата. БУБА обаче бързо се съвзе от първоначалния шок и воден от Лъчезар Тошков, отборът започна да топи пасива си, а след десет минути игра вече стигна до пълен обрат при 20:17. Двата тима изиграха изключително равностойна втора четвърт, в която разликата не надхвърли 3 точки и на почивката Академик имаше малко предимство при 35:33.

 

Ситуацията не се промени значително и след паузата. Баскетболистите на Мирослав Ралчев поведоха с 43:37 малко след началото на полувремето, но БУБА бързо стигна до равенство. Последваха много равностойни минути, като отборите оставиха развръзката за последната четвърт, която започна при 54:49 за Академик.

 

Седем минути преди края ситуацията за БУБА се усложни, след като един от основните играчи – Даниел Кунторов, увисна с четири фаула. Въпреки това, тимът имаше възможност да си върне водачеството, но не се възползва, а малко след това Академик успя да се откъсне с 61:53 при оставащи четири минути. БУБА продължи да се бори в търсене на обрата, но съперникът не изгуби концентрация в решаващите ситуации и удържа преднината си, а Кунторов не завърши срещата, след като получи и пето лично нарушение.

 

Над всички за победителите с 22 точки и 19 борби (9 в нападение) бе Дамян Минков. Динко Христов се отчете със 17 точки, 12 има Николай Иванов.

 

За БУБА с 20 точки, 8 борби и 7 асистенции завърши Константин Тошков, брат му Лъчезар наниза 19 точки, а с 10 точки и 17 борби е Даниел Кунторов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ U19 - АКАДЕМИК СОФИЯ U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи