7 от 7 и златни медали за момичетата U12 на Берое Стара Загора


26-07-2020 14:56 | BGbasket.com

Берое Стара Загора е новият шампион на България за момичета U12. Тимът, воден от Таня Гатева, се наложи над домакина на финалите Рилски спортист с 52:46 в оспорван мач за златните медали в „Арена Самоков“. Така тимът завърши с пълен актив – 7 победи от 7 мача на държавното първенство.

 

Първото полувреме на срещата беше много оспорвано и премина през обрати, за да се стигне до закономерно равенство при 20:20 на почивката. Интригата се запази и след подновяването на играта, като Берое поддържаше малка преднина през третия период, като успя да я запази и дълго през последния. По-малко от минута до края обаче Рилецо стигна до 45:47. Тогава Габриела Коцева наниза ключова тройка, а след това и кош, с които изведе отбора си до победа.

 

Бронзовите медали спечели тимът на Левски, който се наложи категорично над Локомотив София с 61:30 в малкия финал. Асеновец 2005 завърши пети след успех над Черноморец 2014, а седмата позиция зае Дунав Русе, който се наложи над Светкавица. Девети стана Славия, следван от Пирин Горе Делчев, Яворов и Шумен.


РЕЗУЛТАТИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МОМИЧЕТА U12

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ В ЖЕНСКО НАПРАВЛЕНИЕ ОТ 2004 ГОДИНА НАСАМ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U12
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи