Бивш баскетболист стана главен кондиционен треньор в отбора на Матей Казийски


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: личен архив)

16-08-2020 16:04 | Мария Мицова

Бивш баскетболист вече отговаря за физическото състояние на волейболния Верона в Италия. Юношата на Левски Цветелин Иванов стана главен кондиционен треньор на водения от Радостин Стойчев тим, в който играе Матей Казийски.

 

Иванов от години се развива в тази насока, а индивидуалната работа във фитнес залата с волейболисти и добрите им резултати впоследствие му донесоха престижната оферта от Италия.


Цецо получил толкова добро предложение от Верона, че нямало вариант за отказ, и така преди месец заедно с цялото си семейство се озова на Апенините.

 

"Работим на изключително високо ниво тук. Организацията е страхотна. Работя с изключителни професионалисти," сподели Цветелин Иванов.

 

Като баскетболист той е игал за Славия, Левски, Черноморец, Балкан, за последно през 2011-а. Крилото бе част и от няколко национални гарнитури при подрастващите.


"Аз съм главен кондиционен треньор на отбора. Отговарям за физическата подготовка и цялото възстановяване, което включва хранене, добавки и т.н. Работя съвместно със цял екип от физиотерапевти и лекари.

 

Тренирам ги във фитнес зала, на открито на трева и пясък, във вода и на волейболното игрище, преди волейболната тренировка в зала," разказа Иванов, очарован от условията, които предлага Верона, и за него, и за съпругата и сина му.


"Следя за физическата форма на всеки и по време на волейболната тренировка с измервателна апаратура, която мери колко скока е направил играча и с каква височина, като по този начин си правя добър обзор на общото натоварване от всяка една тренировка, дори и тези които не ръководя аз," допълва за работата си младият специалист.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи