Злато за Балкан при момчетата U16


Злато за Балкан при момчетата U16
13-08-2020 16:25 | BGbasket.com

Балкан е новият шампион на Държавното първенство за момчета U16. „Зелените“ завоюваха златните медали в шампионата, след като във финалния мач днес надвиха БУБА Баскетбол с 83:63 след по-силно второ полувреме. Те завършват участието си в надпреварата общо със седем победи и нито едно поражение.

 

Ботевградчани доминираха най-сериозно в подкошието (67 борби срещу 47), като направиха повече асистенции (24 срещу 12) и по-малко грешки от съперника си. За пореден двубой на пейката на тима бе и старши треньорът на мъжкия отбор Йовица Арсич.

 

По-рано днес бронзовите медали бяха спечелени от домакина Академик Бултекс 99, който надви Черно море Тича.

 

Преди финала Българската федерация по баскетбол награди Димитър Станчев със специален плакет по случай края на кариерата му като комисар.

 

Подобно и на полуфинала вчера, „зелените“ отново влязоха трудно в мача, като столичани поведоха с 9:2. Баскетболистите на Виктория Маринова обаче бързо се съвзеха и стигнаха до пълен обрат още през първата част, а след края й резултатът отново бе равен – 13:13.

 

През втория период двата отбора непрекъснато си разменяха водачеството. Нито един обаче не успя да се дръпне с повече от 4 точки разлика и на почивката Балкан бе напред с 34:33.

 

БУБА поведе с 39:35 след паузата, но след това ботевградчани направиха впечатляваща серия от 22:3 и се откъснаха в резултата. Софиянци все пак успяха да върнат две тройки и преди заключителната четвърт изоставаха с 48:57.

 

Балкан обаче не допусна разколебаване и отново започна да трупа разлика. Малко след началото на последната част тя надхвърли границата от 20 точки и на практика до края мачът се доиграваше.

 

Най-резултатен за победителите бе Илиян Пищиков с 28 точки и 7 борби. Хрисимир Маринов вкара 12 точки, а 10 има Иван Христов.

 

Владимир Маринов отбеляза 23 точки за БУБА, със 17 е Стефан Гогев.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН U16 - БУБА БАСКЕТБОЛ U16

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИ В МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ ОТ 2004 ГОДИНА НАСАМ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи