75=25 000... Честит рожден ден на Венци Гечев!


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
24-10-2020 09:40 | BGbasket.com

Днес 75 години навършва Венцеслав Гечев – едно от големите треньорски лица в българския женски баскетбол. Той е човекът, чието име, заедно с това на съпругата му Маргарита, е синоним на Черно море Одесос, както и на всички успехи на клуба и състезателките му.

 

Треньорската кариера на Гечев започва преди близо половин век – през сезон 1975/76, когато той застава начело на женския Етър Велико Търново. След филологическото си образование започва да учи в спортната академия, а от този момент животът му е отдаден изцяло на треньорството – горивото, което и в момента дава сили на Гечев да води момичетата си.

 

Ако трябва да опишем Венцеслав Гечев с една дума, тя просто няма как да не бъде да бъде „баскетбол“. И, разбира се, всичко, което следва от нея – дългогодишен национален треньор, куп медали отличия и награди на всяко ниво, безброй отбори и състезателки, хиляди километри, стотици зали, безброй тренировки и най-важното – безспирна емоция и жажда за развитие. И тъй като цифрата 75 е важна и значима, с негова помощ събрахме и някои от другите най-впечатляващи цифри в кариерата и живота на един от големите ни треньори:

 

45 сезона като треньор

16 сезона като играч

42 учебни години като преподавател в спортно училище

75 медала от първенства при жени, подрастващи и национални отбори

Над 500 мача като треньор на национални отбори в женско направление

Над 2000 мача като старши треньор на жени и подрастващи в женско направление във всички възрасти

Над 2000 състезателки, с които е работил

Над 20 000 тренировки

Над 60 национални състезателки от Черно море Одесос

И не на последно място – 34 години брак и дъщеря на 33 години

 

Всички тези цифри с общ сбор близо 25000 само доказват приноса на Гечев за баскетбола ни. От години той казва, че повече няма му се занимава, че съответният сезон му е последен и други подобни закани. Ние обаче знаем, че това не е вярно, защото той не може без баскетбола. Целият екип на BGbasket.com му пожелава много здраве, успехи и любов, както и още много години край страничната линия, защото не само Венци Гечев не може без баскетбола, но и баскетболът не може без него!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи