Йордан Янков: Момчетата са герои, удоволствие е да работя с тях


Йордан Янков: Момчетата са герои, удоволствие е да работя с тях
(сн. НБЛ)
20-12-2020 21:53 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков засипа с похвали отбора си след категоричната победа срещу Спартак Плевен у дома.

 

„Искам да поздравя момчетата за днешната победа. Огромно удоволствието е да работя с тях. Те наистина са герои след тази серия от шест мача за 11 дни. Направихме много добра подготовка за този двубой със Спартак. Васко Бачев игра на инжекции, Николай Николов също имаше проблеми, но и двамата стиснаха зъби и помогнаха на отбора“, заяви Янков.

 

 „Тактически променихме някои неща от предните мачове. Казах на момчетата, че най-важното е да бъдем готови чисто психологически и да играем здраво в защита. Радва ме това, че младите момчета играят все по-добре, но те могат да дадат още повече на тима и за своето развитие. Очаквам още повече от тях, но ми харесва това, че се стараят в тренировките и мачовете“, добави наставникът.

 

Томислав Минков бе близо до дабъл-дабъл в този мач, а ето какво сподели той за представянето на тима му днес: „Радвам се, че успяхме да вземем победата - наистина беше важна. Доволен съм от себе си, можех да играя и с още енергия и да взема още борби. Съперникът ни взе доста борби в нападение, трябва да изчистим това. Има и умора след тази тежка серия от мачове, но затова ние - по-младите, трябва да помагаме. Чувствам се страхотно в Пловдив, атмосферата е страхотна, впечатлен съм от знанията на двамата ни треньори - Йордан Янков и Александър Груев.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи