Стефан Михайлов: Надявам през 2021 се постепенно да върнем ритъма отпреди пандемията


Стефан Михайлов: Надявам през 2021 се постепенно да върнем ритъма отпреди пандемията
31-12-2020 13:12 | Иван Вълчанов

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов:

 

- Каква година изпращате?

- Беше странна и нестандартна година с нещо, което не се беше случвало на никого досега. Бяхме поставени в ситуация да не можем да практикуваме спорт и баскетбол в частност. След като се върнахме в залата, през цялото време не знаехме какво предстои и какво може да се случи. Всеки ден идваше нещо различно и нещо ново. Най-важното е, че продължихме да играем баскетбол, първенствата се възобновиха и се надявам постепенно да се върнем в ритъма, в който бяхме преди пандемията.

 

- Как виждате първенството до момента?

- След преминаването на тригодишния период, при нас се върна вариантът да участват чужденки във вътрешното първенство, както е във всички държави по света. Това, че ние сме изиграли всичките си мачове, е добре за нас, защото си следвахме програмата. Поради причини, че нямаха възможност да играят около 30 дни някои отбори ще имат нужда от време да се върнат. Сега пък за нас е лошо, защото неизиграните мачове трябва да се изиграят, след което има пауза за националните отбори. Така сега нещата ще се обърнат и ние ще почиваме, а другите ще играят.

 

Реално в българското първенство има два отбора, структурирани и организирани на доста високо професионално ниво – ние и Берое. Смятам, че отборите са равностойни и всеки мач крие неизвестности. Същото важи и за евентуалните финали – моментната форма ще определи победителя. Като първенство е важно, че има шест отбора, което значи, че 60-70 момичета имат възможност да играят. Има разлика между водещите отбори и останалите, дано в бъдеще има повече отбори, за да има конкуренция.

 

- Какво е Вашшето пожелание за новата година?

- Здраве и колкото може по-бързо да се върнем към нормалния начин на работа и живот отпреди пандемията.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стефан Михайлов, Монтана 2003, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи