Венцеслав Гечев: 2020 не беше успешна, през втория полусезон ще се представим по-добре


Венцеслав Гечев: 2020 не беше успешна, през втория полусезон ще се представим по-добре
31-12-2020 17:14 | Иван Вълчанов

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на Черно море Одесос Венцеслав Гечев:

 

- Каква година изпращате?

За Черно море Одесос 2020 година не беше добра, както и за целия свят с този COVID-19. За първи път от много години останахме без медал, което не е показателно за труда и усилията, които полагат състезателките. Но затварянето на залите и заболеваемостта на част от състезателките даде своето отражение и затова не успяхме да се нарадваме на тези държавни първенства. Важното е, че оцеляхме и че завършихме достойно шампионатите за жени, девойки и момичета.

 

- Как виждате първенството до момента?

Смятам, че през втория полусезон от първенството ще се представим много по-добре. Надявам се лошото през 2020 г. да е отминало и младите състезателки на Черно море Одесос да се развиват и да се представят достойно във всички първенства за подрастващи и жени. Надявам се при 12, 14 и 19-годишните да стигнем и до медал. Ние сме във Варна, който е на много голямо разстояние от повечето други отбори и на много треньори и клубове не им се идва до Варна. Ако те трябва да дойдат веднъж, ние ходим на големи разстояния по пет-шест пъти през сезона.

 

- Какво е Вашето пожелание за новата година?

Надявам се през 2021 да намерим спонсор, който да осигури помощ на клуба и той да бъде обезпечен за всички мачове, които никак не са малко. Положението, в което сме, е такова и за нас, и за целия свят. Всички желаем да се избавим от този вирус и да продължим напред, защото бъдещото на младото поколение е не само пред компютъра, а и в спортните зали, които им дават възможност да развиват своите качества. Дано по-бързо премине тази неприятност и да не броим заразени и починали, а да имаме ведър поглед и светлина в тунела. На всички колеги желая щастие и спортно пълнолетие – нека аз не бъда единственият треньор на 75 години в А група-жени. На всички в баскетбола желая здраве и късмет.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Венцеслав Гечев, Черно море Одесос, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи