Няколко часа, в които да повярваме отново в чудеса


Няколко часа, в които да повярваме отново в чудеса
Клайпеда 2011 - последното ни европейско първенство
20-02-2021 12:12 | Мария Мицова

2011-а. Вече цели 10 години оттогава.

 

Какво означава тази година ли - последният път, в който мъжкият ни национален отбор игра на европейско първенство. Адски много време, твърде много време.

 

Идват часове, в които поне можем да си позволим да помечтаем, да повярваме пак в чудеса и ... в действителност да имаме своя шанс.

 

Аз лично не помня кога мъжки и женски национален отбор са били на една победа от класиране на европейско. Ами, сега бяха.

 

Да, при жените бързо надеждите се изпариха, още след първия мач в Словения, но все пак имаха стимул за повече. И бъдещето е пред момичетата.

 

При мъжете - не знам как да опиша този мач с Латвия в моите очаквания, в моите мисли.

 

Хем знам, че няма да е най-логичното нещо на света, хем си мисля вече само за него с един трепет, който не помня от много години. Победите над Франция и над Латвия у дома бяха уникални изживявания, но... Но да се класираш на европейско е повече.

 

От бавенето на времето с едни разлети по пода бутилки вода в зала Универсиада..., от лутането в коридорите на "Синан Ердем Доум", някъде оттогава чакам този мач, който може да ни класира на Европейско първенство по баскетбол за мъже. Защото нищо не е така хубаво, както да си с твоя отбор на европейско. А този мач срещу Сърбия дори не го спечелихме. Докато бродехме из огромната истанбулска зала пък дори не играехме за класиране.

 

Само по 1 победа. 1 мач.

 

Моята любима сентенция за баскетболa като най-логичния спорт искам да се заличи, само за тези два дни - на 20, и може би на 22 февруари. Само толкова. По 1 победа. 1 мач.

 

И всъщност, не, не искам ние, феновете да си мечтаем и да вярваме в чудеса. Искам вие - момчетата, които ще излезете в тези 2 мача, вие да си повярвате, да помечтаете и да се събудите с чудо в себе си.

 

Много е подходящо в този момент да си припомним, че Дела трябват, а не думи.

 

Защото повярвайте ми, след още 10 години, никой няма да помни какво се е говорило преди мачовете. А ще помним, ако сме били на Евробаскет 2022...

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи