Купата отива в Самоков! Категоричен Рилски спортист и на финала


Купата отива в Самоков! Категоричен Рилски спортист и на финала
(сн: BGbasket.com)
15-03-2021 20:39 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище

Рилски спортист е новият носител на Купата на България при мъжете. След категоричните победи срещу Академик Пловдив и Балкан, на финала в „Арена Асарел“ в Панагюрище тази вечер тимът на Людмил Хаджисотиров се наложи убедително и над Левски Лукойл с 87:69, след като взе инициативата още в самото начало и водеше почти през целия мач.

 

Отборът от Самоков ще прибави трета Купа във витрината си, след като триумфира в състезанието също през 2016 и 2018 г., като преди три години надви на финала същия съперник. През последните два сезона трофеят бе спечелен именно от Левски Лукойл.

 

Дебют за столичния тим направи новото попълнение Рейкуон Мичъл.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Стрелбата от тройката не потръгна и на двата отбора в началото на срещата. Нико Карвачо обаче даваше сериозно предимство на Рилски спортист в подкошието, като овладя 8 борби само за първата част. В комбинация с добрите му изяви, както и тези на Павлин Иванов и Алекс Симеонов, разликата в полза на отбора от Самоков достигна 14 точки, който след десет минути игра той водеше с 22:10.

 

Малко след началото на втория период Левски Лукойл се доближи на 7 точки след две поредни тройки на Венцислав Петков и Тайрон Брейзълтън. Бързо обаче съперникът му отново дръпна с двуцифрен аванс, който на два пъти достигаше 15 точки. След нова точна стрелба от далечно разстояние на Брейзълтън обаче, на почивката разликата от 12 се запази - 43:31 за Рилски спортист.

 

Шест поредни точки на Павлин Иванов дадоха начало на второто полувреме. Данило Тасич и Чавдар Костов намалиха пасива на отбора си до 13, но баскетболистите на Людмил Хаджисотиров отвърнаха с три тройки подред и качиха разликата над 20, а преди заключителната четвърт водеха със 70:48 след общо 12 точки само в нея на Павлин Иванов.

 

В оставащото време преднината на символичните домакини в мача достигна 28 точки и въпреки че до края Левски Лукойл успя да свали част от нея, тя бе твърде голяма за нещо повече. В заключителните минути в игра се появиха и младите играчи на двата отбора.

 

Нико Карвачо изигра невероятен мач, като завърши с 21 точки и 23 борби. Много силно се включи и Павлин Иванов с 19 точки. Брандън Браун вкара 12, с 11 е Алекс Симеонов.


За Левски Лукойл Данило Тасич бе най-резултатен със 17 точки, 15 има Венцислав Петков, а 13 добави Христо Захариев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Рилски спортист, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи