Историческо! Балкан е на четвъртфинал във ФИБА Къп


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. FIBA.basketball)

23-03-2021 19:45 | Мария Маринова

Балкан записа ново постижение в клубната си история и тази на българския баскетбол. „Зелените“ станаха първият роден отбор, който ще играе на четвърфиналите във ФИБА Къп. На старта на „балона“ от Топ 16 в „Арена Ботевград“ баскетболистите на Йовица Арсич елиминираха швейцарския Фрибур Олимпик с 90:74, след като доминираха почти през целия мач.

 

По-късно тази вечер в другия мач в Ботевград Рилски спортист се изправя срещу Парма, а победителят от срещата ще се изправи именно срещу Балкан в спор за място във Финалната четворка.

 

В групата на „зелените“ се завърна Тауан Ейджи, който пропусна предния мач срещу Берое заради травма, като за първи път от началото на сезона тимът бе в пълен състав, макар и не всички да се появиха в игра. В отбора на гостите пък бе бившият играч на Рилски спортист Шон Барнет.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Водени от Дарко Балабан, домакините започнаха да трупат разлика още в самото начало, а тройка на Сияни Чеймбърс направи разликата двуцифрена едва след четири минути – 17:7. „Зелените“ вкараха и пет тройки само за първата част, в която авансът им достигна 17 точки, а след края й водеха с 33:18.

 

Фрибур Олимпик обаче стартира втория период със серия от 12:0, като скъси сериозно дистанцията, а повече от пет минути баскетболистите на Йовица Арсич не успяваха да се разпишат. Дарко Балабан и Божидар Аврамов успяха да вдигнат разликата до 8 точки, но като цяло пропуските на Балкан зачестиха и на почивката тимът бе напред с 44:39.

 

След размяна на кошове на старта на второто полувреме, отборът от Ботевград отново взе инициативата и се откъсна с 58:45. Съперникът му обаче отвърна със серия от 13:2 и почти заличи пасива си, а след много важна тройка на Крис Минков, преди решителната четвърт Балкан водеше с 63:58.

 

Два наказателни удара на Димитър Димитров и шест поредни точки на Давонтей Джордан за начало на последната част отново направиха разлика двуцифрена – 71:58. Гостите обаче не се отказаха и за пореден път намалиха изоставането си само на 4, но Балкан отново увеличи преднината си и спечели убедително.

 

Дарко Балабан и Божидар Аврамов отбелязаха по 21 точки за победителите, с 19 и 9 асистенции е Сияни Чеймбърс. Силно се включи и Крис Минков с 8 точки и 11 борби.

 

За Фрибур Олимпик Кристиян Краина е с 14 точки, 11 има Борис Мбала.

 

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРИБУР ОЛИМПИК - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи