Страхотен финал за момичетата U18, завършиха втори в Чалънджъра


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: БФБ)

01-08-2021 21:45 | BGbasket.com

С хубава победа - 78:35 срещу Албания - завърши участието си в европейския Чалънджър турнир националният ни отбор за девойки U18.

 

На надпреварата в София, момичетата на Лъчезар Коцев финишираха втори, като загубиха само един мач, от първенеца Словения. Така с актив 4-1, девойките регистрираха отлично представяне.

 

Двата тима влязоха по-бавно в двубоя, като в първата част си вкараха общо 20 точки.


Във втория период обаче България настъпи здраво и се откъсна скоростно напред.


До почивката резултатът вече набъбна до 37:19 за нашите момичета.


Всичко се реши окончателно с много силна трета част и 22-8 в нея, а във финалния период България само довърши задачата за разгромния краен резултат.


Илияна Георгиева завърши с 18 точки за 17 минути на терена, плюс 6 борби и 4 асистенции. По 11 точки добавиха Радина Илиева и Микаела Дамянова.


Всяко от 12-те момичета успя да се разпише в коша да противника, а всички записаха и игрово време от десетина и повече минути.

 

България взе 51 борби и направи страхотни 27 асистенции, а тимът реализира и 10 тройки в мача.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АЛБАНИЯ U18 - БЪЛГАРИЯ U18

 

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ НА ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, СОФИЯ - ДЕВОЙКИ U18

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, СОФИЯ - ДЕВОЙКИ U18

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, СОФИЯ - ДЕВОЙКИ U18

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи