България U18 отстъпи в края в здрава битка със Словакия


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

08-08-2021 21:00 | BGbasket.com

България отстъпи с 63:71 на домакина Словакия в последния си мач от Чалънджър турнира в Левице. Така тимът ни зае четвърто място, след като това се явяваше малък финал в надпреварата.

 

Първото полувреме бе изключително равностойно, като играта буквално вървеше кош за кош, без някой да успее да вземе преднина. Българският тим все пак бе по-често напред в резултата, а почивката дойде след 15 смени на водачеството. България водеше тогава с 30:29. В третия период домакините имаха лек превес, но без да се стига до разлики отново.


И във финалната четвърт нещата бяха много изравнени, а резултатът - почти равен. Решаваща серия от 9-0 за Словакия обаче наклони сериозно везните, а оставането близо 4 минути без кош за България до голяма степен определи крайния изход.


Всичко се изясни в последната минута от мача, в която словаците влязоха с добър аванс, но България остана в играта с важна тройка. В този момент обаче дойде и неспортсменско нарушение, а след това и техническо за треньорския ни щаб, несъгласен с отсъждането. Така домакините пак взеха преднина от 7 точки, с оставащи 44 секунди.


И там най-доброто, което успяха да сторят нашите момчета бе да свалят до пет изоставането си и така те останаха четвърти в турнира.


Четирима от българските играчи записаха двуцифрен актив - 12 вкара Денис Камбуров, 11 - Георги Герганов, плюс пет откраднати топки. По 10 реализираха Любомир Керемедчиев и Иван Спиров, вторият също с 10 борби.


Давид Новак отбеляза 32 за Словакия. Матуш Маловец завърши с 18 и 11 борби, 10 вкара Мартин Колер.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ U18 - СЛОВАКИЯ U18

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, ЛЕВИЦЕ - ЮНОШИ U18

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, ЛЕВИЦЕ - ЮНОШИ U18

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, ЛЕВИЦЕ - ЮНОШИ U18

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи