Драматична победа за Левски Лукойл в контролата със Спартак


Драматична победа за Левски Лукойл в контролата със Спартак
(сн: BGbasket.com)
09-09-2021 17:53 | Мария Маринова

Левски Лукойл победи Спартак Плевен със 78:77 в контрола, изиграна днес в столичната зала „Универсиада“. Двубоят бе много оспорван, като до последно победителят не бе ясен.

 

Проверката бе първа за двата тима от предсезонната подготовка, като и единствена за столичния отбор преди квалификациите в Шампионска лига другата седмица.

 

След близо година и половина извън терените заради контузия на паркета за домакините се завърна Асен Великов. Извън състава обаче остана Христо Захариев, който бе в залата, но не по екип. Димитър Маринчешки бе извън групата за плевенския тим.

 

Първото полувреме бе много оспорвано и с чести размени на водачеството. Домакините имаха леко предимство в началото, но в средата на първата четвърт Спартак вкара 7 поредни точки и след десет минути игра бе напред със 17:15.

 

Гостите дръпнаха с 25:19 малко след старта на втория период, след което обаче Левски Лукойл направи серия от 12:1. Минута преди края на полувремето гостите отново си върнаха преднината. Играта продължи кош за кош, а на почивката столичният тим имаше минимална преднина при 40:39 след точна стрелба със сирената на Цветомир Чернокожев.

 

Темпото се запази и след паузата, като баскетболистите на Александър Дяковски отново натрупаха аванс от няколко точки, а преди заключителната четвърт бяха напред с 58:55.

 

Левски Лукойл обаче взе инициативата в началото на последната част и след серия от 12:0 се откъсна с най-голямата разлика до момента при 67:58. Три минути и половина Спартак не успяваше да се разпише, преди това да бъде прекъснато от кош на Божидар Аврамов. Тимът остана и без Симеон Илиев, който бе дисквалифициран след пререкание със съдиите. Въпреки това, гостите не се отказаха и на свой ред отвърнаха със серия от 13:2. Накрая играта се накъса доста с изпълнение на наказателни удари, като на няколко пъти се стигаше до равенства. Домакините поведоха със 78:74 по-малко от две минути преди края, а тройка на Мартин Маринов намали разликата само на една. Спартак имаше възможност и да спечели, но не успя да отбележи в последната атака и победата отиде за съперника.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи