Академик надви Берое и в Балканската лига


Академик надви Берое и в Балканската лига
(сн. НБЛ, архив)
20-10-2021 19:42 | BGbasket.com

Академик Пловдив постигна втора победа срещу Берое в рамките едва на три дни. След успеха във вътрешното първенство в понеделник, тази вечер тимът на Йордан Янков надви своя съперник и в Балканската лига, отново на свой терен, със 74:68.

 

Срещата бе много оспорвана и с няколко обрата, като до последните минути победителят не бе ясен. Отборът от Пловдив отново бе без Николай Николов, Робертс Фрейманис и Робърт Георгиев.

 

Победата бе трета поредна за Академик в Балканската лига, като той продължава да заема първото място във временното класиране в група B. Берое пък вече е с баланс 1-1.


Двубоят започна сравнително равностойно. Домакините обаче направиха 8 грешки само за първата четвърт, което позволи на Берое да поддържа аванс от няколко точки и след десет минути игра да води с 20:15. Авансът в полза на баскетболистите на Бойко Миленков стана двуцифрен през втория период, но след серия от 12:4 в края на полувремето, на почивката пловдивският тим намали изоставането си за 40:44.

 

Подемът в играта на Академик продължи и след паузата, а след серия от 8:2 той стигна до пълен обрат. Почти през цялата трета четвърт отборът на Йордан Янков поддържаше преднина от няколко точки, а преди решителния период бе напред с 64:58. Шест минути преди края разликата в полза на домакините достигна 10 точки за първи път в мача и въпреки опитите на съперника да стопи изоставането си, те удържаха водачеството си до последно.

 

Васил Бачев бе най-резултатен за победителите с 18 точки (4 тройки), като записа още 8 борби и 7 асистенции. Пореден силен мач изигра и Ефе Юртлу с 14 точки и 9 борби, а по 11 точки добавиха Николай Титков и Неманя Бешович.

 

За Берое Обина Олека се отчете с 15 точки и 9 борби. Седариан Рейнс реализира 14 точки, 11 има Дикуон Абръм.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Б), СЕЗОН 2021/2022


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Б), СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Б), СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Б), СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Академик Пловдив, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи