Дейвид Кравиш: Горд съм, че ме поканиха в националния отбор


Дейвид Кравиш: Горд съм, че ме поканиха в националния отбор
(сн. БФБ, Николай Христов)
22-02-2022 19:01 | Мария Маринова

Американският център Дейвид Кравиш, който наскоро получи български паспорт, направи първа тренировка снощи с мъжкия ни национален тим. Пред BGbasket.com той сподели как се чувства у нас, какво за него е да бъде част от отбора и какви цели си е поставил с екипа на България.

 

„Голямо нещо е да бъдеш в националния отбор. Чувствам се наистина горд, че ме поканиха да бъда част от него и съм развълнуван да видя с какво мога да помогна на отбора“, заяви Кравиш.

 

Той разкри и първите си впечатления, след като тренира с новите си съотборници: „Хубаво е да съм тук, харесва ми. Дий ми помага. Въведе ме в обстановката, запознавайки ме с останалите, така че всичко е наред. Първата тренировка премина добре. Момчетата са добри и беше забавно.“

 

 

Дейвид Кравиш и Дий Бост нямаха почти никакво време за почивка, преди да се присъединят към лагера на националите в Ботевград. В петък те играха мач с клубния си тим Галатасарай, а в неделя имаха неочаквано дълго пътуване до София заради проблеми на летището в Истанбул. Кравиш обаче приема нещата с усмивка: „Беше лудост, но това се случва. Просто трябва да преминеш през това.“

 

Той сподели и впечатленията си от националния ни отбор. „Бях в процес на получаване на български паспорт в продължение на няколко години, така че гледах някои мачове, също и когато отборът се класира за европейското първенство миналата година. Беше хубаво и бях много развълнуван“, заяви центърът.

 

Тази седмица България има две ключови срещи с чехите от световните квалификации. „Гледал съм ги малко, но мисля, че ще станат добри мачове и че това е подходящ момент за нашите момчета да покажат какво са работили през сезона до момента“, смята баскетболистът.

 

 

Колкото до целите си с националния тим на България, той заяви: „Надявам се да мога да помогна на отбора да стигне възможно най-далеч и да печелим колкото можем, повече мачове.“

 

А какъв човек е Дейвид Кравиш извън баскетбола? „Не съм сигурен как точно да опиша себе си. Може би, че съм тих, последователен и работя упорито, за да постигна целите си“, завърши националът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Дейвид Кравиш
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи