Балкан надви Спартак след драма и много нерви в Ботевград


Балкан надви Спартак след драма и много нерви в Ботевград
(сн. balkan-basket.com)
13-03-2022 19:59 | Мария Маринова

Балкан записа седма поредна победа в Националната баскетболна лига. На свой терен тимът спечели дербито със Спартак Плевен със 75:71. Двубоят в „Арена Ботевград“ бе много нервен, оспорван и изпълнен с редица обрати, като бе решен едва през последните секунди. Играта обаче често бе накъсвана заради отсъдени нарушения, в резултат на което и двата отбора не успяха да завършат с пълните си състави.

 

Победата бе под №16 за Балкан през сезона, като тимът има и четири загуби. В следващия кръг той ще има  домакинство на Берое, но преди това му предстои визита на македонския ТФТ в Балканската лига. Спартак пък остава с 11-9, като ще гостува на Черно море Тича във Варна.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Водени от започналия много силно Божидар Аврамов, гостите поведоха с 8:2 на старта на мача. Постепенно обаче „зелените“ започнаха да топят разликата и след седем минути игра обърнаха за 15:14. Те обаче не успяха да натрупат сериозна преднина и след първата част тя бе минимална – 20:19. Спартак пък на практика остана за дълго без новото си попълнение Джървон Пресли, който рано натрупа три лични нарушения и седна на пейката.

 

Пропуските и от двата тима зачестиха в началото на втория период, като за четири минути те си бяха разменили едва по един кош. Баскетболистите на Тодор Тодоров все пак отново излязоха напред след серия от 7:0. Последваха още размени на водачеството, като на почивката разликата от точка в полза на Балкан се запази - 35:34, най-вече заради доброто включване на Амад Рори и Крисчън Джоунс.

 

Мачът продължи да бъде много оспорван и след паузата. Спартак отбеляза 4 точки на старта на второто полувреме, като близо три минути домакините не успяваха да се разпишат, преди това да стори Николай Грозев. Играта продължи кош за кош, но баскетболистите на Небойша Видич завършиха частта със серия от 11:0 и преди решителния период водеха с най-голямата разлика до момента – 57:50.

 

Подемът в играта на Балкан продължи и в началото на последната част, като тимът дръпна с 69:55 след 7 поредни точки на Николай Грозев. Играта обаче се изнерви, като за пет лични нарушения трябваше да напуснат Дерик Маркс и Джървон Пресли. Малко след тях пък Божидар Аврамов бе изгонен след две технически нарушения, получени заради остра реакция срещу съдията Калоян Костов. Въпреки това Спартак не се отказа и 17 секунди преди края се доближи само на 3 точки от своя съперник – 71:74 след кош на Николай Стоянов. Небойша Видич взе прекъсване, след което Крис Минков бе фаулиран и вкара един наказателен удар, с което оформи и крайния резултат. За натрупани нарушения мачът не завърши и Николай Грозев.

 

Амад Рори бе най-резултатен за победителите с 23 точки. Николай Грозев реализира 12 точки, Крисчън Джоунс се отчете с 11 и 7 борби.

 

За Спартак Димитър Маринчешки бе над всички с 20 точки и 7 борби. Божидар Аврамов отбеляза 12 точки, с 11 е Николай Стоянов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи