Бостън елиминира шампиона Милуоки, Далас взе серията срещу Финикс


Бостън елиминира шампиона Милуоки, Далас взе серията срещу Финикс
(сн: twitter.com)
16-05-2022 10:47 | БТА | BGbasket.com

Лука Дончич вкара 35 точки, а Спенсър Динуиди добави 30 за впечатляващата победа на Далас над първия в редовния сезон Финикс Сънс със 123:90 като гост. Така тимът от щата Тексас спечели серията с 4:3 победи и отива на финал в Западната конференция на НБА.

 

На Изток Бостън се наложи над Милуоки Бъкс със 109:81 у дома и също с 4-3 победи преодолява този съперник. Така един от най-легендарните клубове в цялата история на Лигата ще спори за титлата в своята Конференция срещу отбора на Маями.

 

Далас ще играе на финал в Западната конференция за първи път от 2011-а година насам, а победата им снощи е първа за гостуващ отбор в серията с Финикс, след като домакините си взеха първите шест мача. Следващото препятствие пред Далас е Голдън Стейт, като първата среща е в сряда в Сан Франциско.

 

Дончич даде преднина на своите в началото на мача, вкарвайки първите си три изстрела, от тях два от зоната за 3 точки. Това помогна доста на Маверикс да завършат първата четвърт с аванс от 10 точки – 27:17. Играта все така му вървеше и в следващите моменти от мача, а на полувремето гостите имаха преднина от цели 30 точки – 57:27.

 

За неприятна изненада на феновете от Аризона тимът им пропускаше стрелби от шокиращо лесни дистанции, а пасовете им бяха пресичани почти всеки път в началото на втората част. И по никакъв начин не доказаха, че са спечелили 64 мача в редовния сезон. И на полувремето феновете им логично го освиркаха.

 

Големите звезди на Финикс Крис Пол и Девин Букър не бяха фактор в нито един момент от мача. 37-годишният Пол вкара само 10 точки и подаде 4 асистенции. Букър остана с 11 точки при едва три успешни стрелби от игра.

 

Грант Уилямс се превърна в големият герой за Бостън, който елиминира Милуоки. Уилямс завърши мача с 27 отбелязани точки, вкарвайки 7 тройки. Така срещу защитаващите титлата си Милуоки Селтикс нанизаха впечатляващите 22 тройки в мача за крайното 109:81.

 

Джейсън Тейтъм добави 23 пункта за победителите, които нанесоха своя удар през второто полувреме, спечелено от тях с 61:38.

 

За Милуоки голямата им звезда Янис Адетокумбо вкара 25 точки, взе и 20 борби, както и подаде 9 завършващи паса, но тази статистика не беше достатъчна.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи