Отмениха наказанието на Левски, серията с Балкан продължава


Отмениха наказанието на Левски, серията с Балкан продължава
(сн. balkan-basket.com)
25-05-2022 20:13 | BGbasket.com

Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол отмени наказанието на Левски от три служебни загуби срещу Балкан.


Това означава, че полуфиналната серия между двата тима трябва да се доиграе. Резулатът до момента е 2-1 в полза на "зелените".

 

От Арбитражната комисия Янко Стоянов обясни решението:

"Решението не ни отне 5 часа, днес заседавахме по три казуса. Третият бе свързан с налагането на три служебни загуби на баскетболен клуб Левски.

 

Изслушахме всички страни, включително федерацията и господин Папазов и взехме решение да отменим това решение на мениджъра на НБЛ.

 

Причината е, че състезателят Йордан Минчев в крайна сметка е бил с валидна картотека. Съгласно закона за физическото възпитание и спорта всеки един състезател, който е картотекиран, без значение как е станало това, може да упражнява състезателните си права. Ето защо считаме, че щом той е включен в списъка с картотекирани играчи на Левски, е имал право да вземе участие. Дали картотеката е била извършена надлежно, ние не можем да коментираме. Законът заявява, че когато лицето има картотека, значи има право да се състезава.

 

Господин Папазов не може да повлияе на никой от нас. Това е клубът с най-тежки санкции, налагани от нас, няма друг клуб с глоба от 10 000 лева.
Негово право е да бъде изслушан и според правилника на Арбитражната комисия няма как да му го откажем. Знаете, че той е емоционален човек и отне малко по-дълго изслушването. Но в крайна сметка ако прочетете, няма много общо между техните основания и нашето решение."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи